CBG bronnen
Personeel
Het CBG tijdens een personeelsuitje, mei 2016.

Organisatie

Werkzaamheden

Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis is opgericht om het stamboomonderzoek en daarmee verbonden wetenschappen te bevorderen. Dat doen wij via:

  • Het geven van ondersteuning bij onderzoek via onze websites en de bijbehorende helpdesks. 
  • Het verlenen van diensten, zoals het aanbieden van een stamboomcoach voor persoonlijke begeleiding en het leveren van datasets voor wetenschappelijk onderzoek. 
  • Het beheren van een bibliotheek en verzamelingen op het gebied van stamboomonderzoek en verwante wetenschappen. 
  • Het beschikbaar stellen van onze boeken en verzamelingen (bij voorkeur digitaal). 
  • Het uitgeven van een genealogisch tijdschrift (Gen.magazine). 
  • De organisatie van en deelname aan genealogische evenementen in binnen- en buitenland, zoals het Famillement op locatie, het digitale Famillement Thuis en Familiegeschiedenis in de Buurt. 
  • Het meewerken aan radio- en televisieprogramma's, zoals Verborgen Verleden.

Medewerkers

Bij het CBG werken ruim 30 medewerkers. De organisatie bestaat uit een staf en twee sectoren: de sector Expertise en de sector Digitale producten. De dagelijkse leiding berust bij de directeur. Op de afdeling Persoonskaarten werken wij samen met de gemeentelijke organisatie Den Haag Werkt.

Raad van Toezicht 

Er is een Raad van Toezicht die toezicht houdt op het beleid van de directie en op de algemene gang van zaken. Deze Raad van Toezicht bestaat uit de volgende personen:

Drs. T. (Teun) van der Vorm – voorzitter (ad interim)
Prof. dr. M.P.A. (Mirjam) de Baar – plv. voorzitter
Drs. W.S.J.F.M. (Ilse) Puls
Prof. dr. A.H.L.M. (Toine) Pieters
Prof. mr. dr. E.C.H.J. (Manuel) Lokin

Vacatures

Heb je interesse om bij het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis te werken? Lees hier of er vacatures openstaan. Hebben wij op dit moment geen vacature openstaan en heb jij wel affiniteit met familiegeschiedenis? Stuur een mail naar communicatie@cbg.nl en maak ons nieuwsgierig naar wat jij ons te bieden hebt als vrijwilliger, expert of ambassadeur tijdens evenementen.

Subsidie en eigen inkomsten

Wij worden gesubsidieerd door de Rijksoverheid en verkrijgen inkomsten uit onze producten en dienstverlening. Ongeveer 13.000 Vrienden steunen ons werk door hun jaarlijkse lidmaatschap naast donaties. Ook zijn er veel vrijwilligers die ons helpen bij het realiseren van allerlei projecten.

Jaarverslagen

In onze jaarverslagen is meer te vinden over werkzaamheden en behaalde resultaten. Tot en met 2010 werden deze gepubliceerd in het Jaarboek van het CBG. De jaarverslagen van de afgelopen jaren kunnen op deze pagina worden gedownload.