CBG bronnen
Verborgen verleden
Opname voor Verborgen Verleden. Foto: CBG

Voor media

Met de beschikbare onderzoeksmogelijkheden en ruime ervaring van onze medewerkers kan het CBG veel betekenen voor radio- en televisieprogramma’s over familiegeschiedenis of uit het oog verloren personen.

De mogelijkheden

Onze medewerkers kunnen tegen betaling onderzoek doen in de eigen verzamelingen en in andere archieven. Dit onderzoek beperkt zich niet alleen tot overleden personen. indien nodig zijn ook levende personen op te sporen. Daarbij houden wij uiteraard wel rekening met de grenzen die door de privacywetgeving aan dit onderzoek worden gesteld.

Voordat de medewerker aan de slag gaat wordt alles goed afgestemd met de aanvrager om verrassingen te voorkomen. Opdrachten indienen of nadere informatie opvragen kan via expertise@cbg.nl.

Ruime ervaring

Het CBG heeft sinds 1988 samengewerkt met verschillende Nederlandse omroepen. Eerst met Teleac in verband met enkele cursussen over familiegeschiedenis en de serie Verre Verwanten, daarna met de NTR voor de serie Verborgen Verleden.  Daarnaast hebben wij ook onderzoek gedaan voor programma’s van de KRO-NCRV, zoals Adres OnbekendBrieven Boven Water, Spoorloos, Memories en De Reünie

Tarieven m.i.v. 1 januari 2020

€ (incl. BTW) Zakelijk Zakelijk spoed*
Starttarief (eerste half uur) € 56,00 € 65,00
Elk volgend kwartier € 28,00 € 32,50

*Spoedopdrachten worden met voorrang en zo snel mogelijk afgehandeld.