CBG bronnen
Verborgen verleden
Opname voor Verborgen Verleden. Foto: CBG

Media en pers

Met de beschikbare onderzoeksmogelijkheden en ruime ervaring van onze medewerkers kan het CBG veel betekenen voor radio- en televisieprogramma’s over familiegeschiedenis of uit het oog verloren personen. Ook zijn wij beschikbaar voor teksten of interviews in de geschreven pers.

De mogelijkheden

Onze medewerkers kunnen onderzoek doen in de eigen verzamelingen en in andere archieven. Dit onderzoek beperkt zich niet alleen tot het opsporen van overleden personen; indien gewenst kan ook achtergrondinformatie worden geleverd en een context worden geschetst.

Voordat de medewerker aan de slag gaat wordt alles goed afgestemd met de aanvrager. Opdrachten indienen of nadere informatie opvragen kan via communicatie@cbg.nl.

Ruime ervaring

Het CBG heeft sinds 1988 samengewerkt met verschillende Nederlandse omroepen. De langlopende succesvolle NTR-serie Verborgen verleden is daarvan wellicht het bekendste voorbeeld. Daarnaast doen wij onderzoek voor programma’s als Adres Onbekend en Spoorloos van de KRO-NCRV, en hebben wij recentelijk een bijdrage geleverd aan het nieuwe RTL4-programma De Erfgenaam. In het verleden hebben wij samengewerkt met Teleac in verband met enkele cursussen over familiegeschiedenis en de serie Verre Verwanten.

Tarieven m.i.v. 1 januari 2024

€ (incl. BTW) Zakelijk Zakelijk spoed*
Starttarief (eerste half uur) €66,80 €77,60
Elk volgend kwartier €33,40 €38,80

*Spoedopdrachten worden met voorrang en zo snel mogelijk afgehandeld.

Pers: kranten en tijdschriften

Ook voor geschreven media kan een beroep worden gedaan op de expertise van de verschillende CBG-medewerkers. Of het nu gaat over heraldiek, naamkunde, onze uitgebreide collecties of de manier waarop het beste stamboomonderzoek kan worden gedaan: onze deskundigen zijn – op afspraak – beschikbaar voor een interview. Neem hiervoor contact op met de afdeling Marketing en Communicatie via communicatie@cbg.nl of rechtstreeks met Monique Zwart, tel. 06-28426650. Kijk voor meer informatie op onze perspagina.