CBG bronnen
telefoon
Telefoon op schaar op kantoor, 1 december 1971. foto: Punt. Nationaal Archief / Collectie Anefo.

Vraag & antwoord

Ik heb problemen met inloggen. Wat nu?

Indien je problemen hebt met, of vragen over inloggen en het afsluiten van abonnementen, neem dan contact op met service@cbg.nl onder vermelding van je Vriendnummer, of bel op werkdagen tussen 12:00 en 16:00 uur met Service via telefoonnummer 070 – 315 05 00.

Hoe kan ik Gen.magazine online lezen?

Via de pagina Gen.magazine vind je alle nummers van Gen.. Ze zijn alleen te lezen door Vrienden van het CBG. Klik op een nummer om het te openen. Er wordt vervolgens gevraagd om in te loggen met je mailadres en wachtwoord. Gedurende de looptijd van hun abonnement hebben Vrienden en digitale Vrienden toegang tot de digitale versie van Gen, vanaf 2014 tot en met het laatst verschenen nummer.

Als inloggen niet lukt en je bent wel Vriend, stuur dan een mail naar service@cbg.nl onder vermelding van je Vriendnummer, of bel op werkdagen tussen 12:00 en 16:00 uur met de Helpdesk via telefoonnummer 070 – 315 05 00.

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Een adreswijziging of een nieuw e-mailadres kun je doorgeven via vrienden@cbg.nl.

Kan ik nog publicaties of kwartierstaatformulieren bestellen?

Nee, sinds 1 september 2016 is het CBG gestopt met de verkoop van publicaties en kwartierstaatformulieren. Die laatste zijn wel te downloaden zodat je ze in kunt vullen. Zie daarvoor Documenteer je onderzoek.

Wat kost een uittreksel van een persoonskaart of persoonslijst?

De kosten van inlichtingen uit de collectie persoonskaarten worden berekend per aanvraag. Wie de gegevens van bijvoorbeeld acht personen vraagt, betaalt voor acht verrichte (al dan niet geslaagde) zoekacties en ontvangt de uittreksels van de gevonden persoonskaarten en persoonslijsten. Er wordt een minimumbedrag gerekend van € 8,90. Zie Uittreksels PK/PL's.

Worden boeken en stukken uit de verzamelingen van het CBG uitgeleend?

Nee, zowel onze boeken als bronnen zijn alleen ter plekke te raadplegen.

Welke voordelen zijn er verbonden aan een Vriendschap?

Vrienden lezen ons prachtige magazine Gen., bekijken onze bronnen in CBG Verzamelingen gratis en krijgen korting op WieWasWie. Via de knop 'Vriend worden' (onderaan het scherm) vind je alle voordelen.

Ik ben Digitale Vriend geworden voor het gratis WieWasWie-abonnement. Waarom kan ik nog steeds niet op 2 personen tegelijk zoeken?

Om gebruik te kunnen maken van de uitgebreide functies van WieWasWie moet je een WieWasWie-account hebben, ingelogd zijn en het gratis jaarabonnement hebben geactiveerd. In 'Mijn CBG' kun je controleren of er een abonnement is geactiveerd.

Kan ik ook Vriend worden zonder een abonnement op WieWasWie te nemen?

Dat kan. Het is niet verplicht een abonnement voor WieWasWie af te sluiten. Je kiest zelf of je gebruikmaakt van de korting.

Is Gen.magazine digitaal ook als .pdf beschikbaar?

Nee, we kunnen Gen.magazine niet als .pdf aanbieden. Digitaal lezen kan hier.

Ik heb een persoonskaart of persoonslijst besteld. Wanneer kan ik die verwachten?

Vanaf 28 oktober tot 1 mei 2022 is het niet mogelijk een persoonskaart of persoonslijst aan te vragen bij het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis. Aanvragen die tot en met 27 oktober 2021 zijn binnengekomen, worden nog in behandeling genomen. Zie voor meer informatie het nieuwsbericht.