CBG bronnen
telefoon
Telefoon op schaar op kantoor, 1 december 1971. foto: Punt. Nationaal Archief / Collectie Anefo.

Onderzoek in opdracht

Onze medewerkers hebben ruime ervaring met genealogisch onderzoek en kunnen tegen betaling onderzoek doen in de eigen verzamelingen en in andere archieven. Opdrachten kunnen een bepaalde onderzoeksvraag of volledig onderzoek betreffen. Ook kunnen wij scans van bronnen uit onze collectie maken en toezenden.

Waarmee kunnen we van dienst zijn?

Onderzoeksvraag

Huur een expert in om een deel van je onderzoek uit te voeren. Onderzoeksvragen kunnen groot of klein zijn. Na een starttarief wordt een tarief gerekend per kwartier. Voordat de medewerker aan de slag gaat wordt de onderzoeksvraag goed afgestemd met de aanvrager om verrassingen te voorkomen. Opdrachten indienen of nadere informatie opvragen kan via expertise@cbg.nl

Scans bestellen

Op verzoek kunnen wij scans maken van boeken en tijdschriften uit CBG Bibliotheek en bronnen uit CBG Verzamelingen. Voor scanopdrachten wordt minimaal een starttarief van een half uur gerekend voor het ophalen, scannen en terugzetten van materiaal. 

Volledig onderzoek

Het CBG kan tegen betaling het volledige onderzoek uitvoeren. Er wordt dan een stamboom opgesteld die uitgaat van de aanvrager, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de basisbronnen. Je kiest zelf welke onderzoeksvorm je wilt laten opstellen:

Vorm Uitleg Bereik
Kwartierstaat Rechte mannelijke en vrouwelijke lijn 5 generaties
Stamreeks Rechte mannelijke lijn 7 generaties
Moederreeks rechte vrouwelijke lijn 7 generaties

Onderaan deze pagina kun je voorbeelden downloaden van een kwartierstaat, een stamreeks en een moederreeks.

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het gewenste onderzoek, vragen wij je bij een opdracht aan te geven welke vorm de voorkeur heeft. Daarnaast vragen wij je de naam, geboorte- en/of overlijdensdatum van je ouders op te geven en, indien een van hen of beiden nog in leven zijn, de namen, geboorte- en overlijdensdatum van je grootouders. Indien je ouders nog leven zijn, moeten zij hun schriftelijke toestemming geven opgenomen te worden in de stamreeks of kwartierstaat.

Wil je toch liever zelf aan de slag, maar wil je daar graag wat begeleiding bij? Overweeg dan een stamboomcoach in te schakelen.

Tarieven onderzoek en scannen m.i.v. 1 januari 2021

€ (incl. BTW) Particulier Vrienden (klassiek)* Zakelijk
Starttarief € 44,90 € 39,40 € 57,10
Per kwartier € 22,45 € 19,70 € 28,55
Volledig onderzoek € 1.020,00 € 1.020,00 n.v.t.

* Het Vriendentarief geldt niet voor zakelijk gebruik. Digitale Vrienden kunnen geen aanspraak maken op de korting. 

Neem contact met ons op!

Opdrachten indienen of nadere informatie opvragen kan via expertise@cbg.nl.