CBG bronnen
Ko---1932-07---Amsterdam,-Marnixkade-11hs---Sytske-en-Annie-Koch.jpg
Sytske en Annie Koch aan de Marnixkade, Amsterdam. 1932. CBG | Collectie Visscher-Koch.

Vriend worden

Het CBG heeft zo’n 13.000 Vrienden die ons werk steunen met een jaarlijkse bijdrage. Wij hechten veel waarde aan deze steun. Aan de Vriendschap zijn dan ook aanzienlijke voordelen verbonden.

>> For English, please scroll down >>

Voordelen voor Vrienden

Hieronder vind je een korte opsomming van alle voordelen die een Vriendschap je brengt.

Nieuw: VriendenVrijdag!

Stamboomonderzoek is leuk, verrassend, verslavend ... maar soms ook eenzaam werk. Uren zit je achter je computer te puzzelen hoe je familiegeschiedenis in elkaar steekt, totdat je er duizelig van wordt. Hoe leuk is het dan als je ter afwisseling samen met andere enthousiaste stamboomonderzoekers je speurwerk in de inspirerende omgeving van het CBG-kantoor kunt voortzetten? Vanaf 13 januari kun je iedere vrijdag terecht in ons pand aan het Prins Willem-Alexanderhof in Den Haag, pal naast het Nationaal Archief en op slechts een paar minuten lopen van het Centraal Station. Lees meer hierover in het nieuwsbericht.

Gen.magazine

Speciaal voor Vrienden van het CBG geven wij het rijk geïllustreerde Gen.magazine uit. Dit magazine voor familiegeschiedenis bestaat uit 80 pagina's aan actualiteit, achtergrondartikelen, interviews en columns op het gebied van familiegeschiedenis. Gen. valt vier keer per jaar bij onze klassieke Vrienden op de mat. Vrienden en Digitale Vrienden gedurende de looptijd van hun abonnement Gen.magazine digitaal lezen.

CBG Verzamelingen

Via de website CBG Verzamelingen is onze digitale collectie te raadplegen. De website is gratis te doorzoeken. Voor het bekijken en downloaden van afbeeldingen van de bronnen wordt een vergoeding gevraagd. Vrienden van het CBG hoeven deze vergoeding niet te betalen. Met hun Vriendnummer hebben zij een jaar lang recht op 100 downloads per dag. 

WieWasWie

Het CBG beheert het platform voor familiegeschiedenis WieWasWie. WieWasWie geeft toegang tot de genealogische bronnen van een groot aantal Nederlandse archiefinstellingen. De enorme hoeveelheid persoonsgegevens is door iedereen gratis te doorzoeken en te raadplegen. Voor enkele geavanceerde zoekfuncties is een premium abonnement vereist, waarop je als Klassieke Vriend een aanzienlijke korting krijgt. Digitale Vrienden sluiten het premium jaarabonnement geheel gratis af. 

Korting op diensten

Klassieke Vrienden krijgen korting op onze diensten. Voor onderzoek door onze medewerkers wordt 15 procent korting gerekend. Voor uittreksels van persoonskaarten en Persoonslijsten bevatten de gegevens over overleden personen uit de Basisregistratie personen">-lijsten geldt een korting van 22,50 procent (met uitzondering van het minimumbedrag).

Afsluiten, omzetten en opzeggen

Een Vriendschap of Premiumtoegang WieWasWie afsluiten gaat digitaal via 'Mijn CBG'. Kies, nadat je bent ingelogd, voor de optie 'Bestellen' in het uitklapmenu. Je Vriendschap of Premiumtoegang WieWasWie gaat direct in, geldt voor ten minste één jaar en wordt - zonder tegenbericht - na een jaar automatisch verlengd. Voor het aflopen van het jaar ontvang je een factuur voor het volgende jaar. Opzeggen kan uiterlijk één maand voor het einde van het abonnementsjaar 

Klassieke Vrienden kunnen hun Vriendschap kosteloos omzetten in de digitale variant. De wijziging gaat in bij het volgende Vriendschapsjaar.

Vragen over het afsluiten, omzetten en opzeggen van een Vriendschap of Premiumtoegang WieWasWie kun je richten aan vrienden@cbg.nl. Vermeld daarbij je Vriendnummer (indien van toepassing), telefoonnummer en postadres. 

English summary

To discover your family history, we invite you to become a Friend of CBG|Centre for family history. In return, you receive a number of attractive benefits, such as a free subscription to our quarterly magazine Gen., access to our digital collections with the added benefit of downloading images free of charge, advanced search options in our database WieWasWie, and reduced fees for almost all our services.

If you have any questions or require further information, please send an email to vrienden@cbg.nl.