CBG bronnen
Ko---1932-07---Amsterdam,-Marnixkade-11hs---Sytske-en-Annie-Koch.jpg
Sytske en Annie Koch aan de Marnixkade, Amsterdam. 1932. CBG | Collectie Visscher-Koch.

Vriend worden

Het CBG heeft zo’n 13.000 Vrienden die ons werk steunen met een jaarlijkse bijdrage. Wij hechten veel waarde aan deze steun. Aan de Vriendschap zijn dan ook aanzienlijke voordelen verbonden.

>> For English, please scroll down >>

Voordelen voor Vrienden

Klassieke Vriend (€ 42 per jaar*): Digitale Vriend (€ 42 per jaar):
Gen.magazine Papier en digitaal Digitaal
CBG Verzamelingen Gratis Gratis
CBG Familiewapens Gratis Gratis
WieWasWie €10,- i.p.v. € 19,95 per jaar** Gratis
Korting Diensten en uittreksels pk/pl n.v.t.

* Vrienden in het buitenland betalen € 19,50 buitenlandtoeslag vanwege de hogere verzendkosten.
**Afsluiten van een jaarabonnement voor WieWasWie is optioneel. 

Gen.magazine

Speciaal voor Vrienden van het CBG geven wij het rijk geïllustreerde Gen.magazine uit. Dit magazine voor familiegeschiedenis bestaat uit 80 pagina's aan actualiteit, achtergrondartikelen, interviews en columns op het gebied van familiegeschiedenis. Gen. valt vier keer per jaar bij onze klassieke Vrienden op de mat. Vrienden en Digitale Vrienden gedurende de looptijd van hun abonnement Gen.magazine digitaal lezen.

CBG Verzamelingen

Via de website CBG Verzamelingen is onze digitale collectie te raadplegen. De website is gratis te doorzoeken. Voor het bekijken en downloaden van afbeeldingen van de bronnen wordt een vergoeding gevraagd. Vrienden van het CBG hoeven deze vergoeding niet te betalen. Met hun Vriendnummer hebben zij een jaar lang recht op 100 downloads per dag. 

WieWasWie

Het CBG beheert het platform voor familiegeschiedenis WieWasWie. WieWasWie geeft toegang tot de genealogische bronnen van een groot aantal Nederlandse archiefinstellingen. De enorme hoeveelheid persoonsgegevens is door iedereen gratis te doorzoeken en te raadplegen. Voor enkele geavanceerde zoekfuncties is een premium abonnement vereist ter waarde van 19,95 euro per jaar of 6 euro per maand. Klassieke Vrienden genieten een aanzienlijke korting op het premium jaarabonnement: zij betalen slechts 10 euro. Digitale Vrienden sluiten het premium jaarabonnement geheel gratis af. 

Korting op diensten

Klassieke Vrienden krijgen korting op onze diensten. Voor onderzoek door onze medewerkers wordt 15 procent korting gerekend. Voor uittreksels van persoonskaarten en -lijsten geldt een korting van 22,50 procent (m.u.v. het minimumbedrag).

Gratis entree bij 'Familiegeschiedenis in de buurt'

Het CBG komt naar je toe! Het CBG strijkt een paar keer per jaar met het evenement 'Familiegeschiedenis in de buurt' neer bij een archief in de regio. Tijdens een middagvullend programma worden bezoekers meegenomen in de wereld van stamboomonderzoek en regionale geschiedenis. Er zijn lezingen, workshops en rondleidingen. Een middag boordevol familiegeschiedenis en gratis voor CBG-Vrienden met één introducé.

Afsluiten, omzetten en opzeggen

Een Vriendschap afsluiten gaat digitaal via 'Mijn CBG'. Kies, nadat je bent ingelogd, voor de optie 'Bestellen' in het uitklapmenu. Je Vriendschap gaat direct in, geldt voor ten minste één jaar en wordt - zonder tegenbericht - na een jaar automatisch verlengd. Voor het aflopen van het jaar ontvang je een factuur voor het volgende jaar. Opzeggen kan uiterlijk één maand voor het einde van het Vriendschapsjaar. 

Klassieke Vrienden kunnen hun Vriendschap kosteloos omzetten in de digitale variant. De wijziging gaat in bij het volgende Vriendschapsjaar.

Vragen over het afsluiten, omzetten en opzeggen van een Vriendschap kun je richten aan vrienden@cbg.nl. Vermeld daarbij je Vriendnummer (indien van toepassing), telefoonnummer en postadres. 

English summary

To discover your family history, we invite you to become a Friend of CBG|Centre for family history. In return, you receive a number of attractive benefits, such as a free subscription to our quarterly magazine Gen., access to our digital collections with the added benefit of downloading images free of charge, advanced search options in our database WieWasWie, and reduced fees for almost all our services.

If you have any questions or require further information, please send an email to vrienden@cbg.nl.