CBG bronnen
Ko---1932-07---Amsterdam,-Marnixkade-11hs---Sytske-en-Annie-Koch.jpg
Sytske en Annie Koch aan de Marnixkade, Amsterdam. 1932. CBG | Collectie Visscher-Koch.

Genealogische verenigingen

Het CBG is het startpunt voor iedereen die onderzoek doet naar familiegeschiedenis. Vrienden krijgen toegang tot de collecties en bronnen van het CBG, en lezen het toonaangevende Gen.magazine online. Om deze dienst ook naar leden van andere genealogische verenigingen te brengen heeft het CBG de CombiVriendschap!

CombiVriendschap

Je wordt lid bij een genealogische vereniging om met mede genealogen onderzoek te doen en gebruik te maken van hun bronnen collectie en het tijdschrift te lezen. Maar dan blijkt opeens dat er toch ook bij een andere genealogische club een voor jou interessante collectie ligt.... Om onderzoekers tegemoet te komen heeft het CBG nu het CombiVriendschap abonnement. Hierdoor kun je voor een gereduceerde prijs lid worden van het CBG als je al lid bent van een andere Genealogische vereniging.

Voordelen van CombiVriend zijn bij het CBG:

  • Ontvang de CBG Nieuwsbrief in je mailbox
  • Onbeperkt toegang tot alle digitale edities van Gen.magazine
  • Onbeperkt toegang tot CBG collecties
  • Inclusief Premiumtoegang WieWasWie
  • Automatische verlenging van Vriendschap

VriendenVrijdag

Stamboomonderzoek is leuk, verrassend, verslavend … maar soms ook eenzaam werk. Uren zit je achter je computer te puzzelen hoe je familiegeschiedenis in elkaar steekt, totdat je er duizelig van wordt. Hoe leuk is het dan als je ter afwisseling samen met andere enthousiaste stamboomonderzoekers je speurwerk in de inspirerende omgeving van het CBG-kantoor kunt voortzetten?

Iedere Vrijdag staan de deuren van het CBG-kantoor open voor onze Vrienden en voor Vrienden van andere genealogische verengingen. Een prachtige kans om samen met mede genealogen te spreken over je onderzoek of om hulp te vragen. Ook kun je het goed combineren met een bezoek aan de studiezaal van het Nationaal Archief als je CBG-bronnen fysiek wilt inzien. Reserveer hiervoor de bronnen via het Nationaal Archief.

Houd de kalender op de website in de gaten voor speciale thema VriendenVrijdagen. Zo hebben we regelmatig de SSG en IGV op bezoek die je op de dag vragen kan stellen over onderzoek en bronnen.

Let op, je moet wel even een plek reserveren, omdat we maar beperkt ruimte hebben in ons kantoor! Reserveren doe je door een mailtje te sturen naar events@cbg.nl onder de vermelding van VriendenVrijdag [ datum ].

Genealogische partners

Wij werken nu al samen met de volgende partner(s):

Indische Genealogische Vereniging (IGV)

De Indische Genealogische Vereniging (IGV) is er voor iedereen die een ontdekkingsreis wil maken in zijn of haar Indische familiegeschiedenis. De IGV wil samenwerken met iedereen die zich bezighoudt met de (familie-)geschiedenis van Nederlands Indië, zowel oost als west. Lidmaatschap geeft toegang tot een schat aan digitale bronnen en artikelen. Leden helpen elkaar met onderzoek en door de vereniging worden regelmatig workshops en lezingen georganiseerd.

logo IGV

Wie sluit zich verder aan?

Enthousiast geworden na het lezen van deze pagina en wil je je ook als organisatie aansluiten bij het CBG? Mail dan naar service@cbg.nl en vermeld in je mail Aanvraag samenwerking.