CBG bronnen
vrijwilligers
Vrijwilligers CBG, foto genomen tijdens de vrijwilligersdag 2016.

Vrijwilligersdag CBG

18 november 2016

EIk jaar nodigt het CBG zijn vrijwilligers uit voor de vrijwilligersdag. Tijdens deze bijeenkomst worden vrijwilligers bedankt voor hun inzet en op de hoogte gebracht ven belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot hun werkzaamheden.

Maar liefst 45 vrijwilligers waren 17 november aanwezig op de jaarlijkse CBG-vrijwilligersdag. Na een ontvangt met koffie en vlaai vertelde Ruud Straatman, hoofd van de sector Digitaal, hoe onmisbaar vrijwilligers zijn voor het CBG: zonder hun enthousiaste inzet zouden veel projecten geen doorgang kunnen vinden.

Drie jubilarissen in het zonnetje gezet: mevr. W.H Raap uit Den Haag, die tien jaar vrijwilliger is, en de heer A.H.G. van de Coevering en mevr. A.C.M. van Zanten-Schoutese, die zich al maar liefst vijftien jaar voor ons inzetten. Zij kregen een certificaat, bloemen en een speciale ‘CBG-vrijwilligerstrofee’. Twee jubilarissen die nóg langer vrijwilligerswerkzaamheden voor het CBG verrichten, zullen binnenkort een presentje krijgen.

jubilaris

Ruud Straatman overhandigt een oorkonde en medaille aan mevrouw A.C.M. van Zanten-Schoutese, zij is al vijftien jaar vrijwilliger voor het CBG.

Daarna volgden twee presentaties, die met veel belangstelling werden gevolgd. Tijdens de eerste gaf Hester van der Velde de vrijwilligers een rondleiding door onze nieuwe website CBG.nl. Bijzondere aandacht kregen de bronbeschrijvingen en de nieuwe zoekmiddelen om de bronnen te raadplegen; daarmee wordt het digitaliserings- en ontsluitingswerk van de vrijwilligers immers optimaal benut.

presentatie

De centrale zoekfunctie van CBG.nl, waarmee in een keer 6 websites met bronnen voor familiehistorisch onderzoek worden doorzocht.

Daarna gaf Rob den Brasem een voorproefje van de verbeteringen van de website WieWasWie die binnenkort doorgevoerd worden. De demo-website (nog niet zichtbaar voor publiek) met daarin enkele aanpassingen van het design en paginaopmaak (zoals het zoekformulier) werd enthousiast ontvangen.

lunch

Een gezamenlijke lunch besloot de dag.

Vrijwilligers, bedankt!