CBG bronnen
vrijwilligers
Vrijwilligers CBG, foto genomen tijdens de vrijwilligersdag 2016.

Vrijwilliger worden

Het werk van het CBG is niet goed mogelijk zonder de enthousiaste hulp van onze vrijwilligers. Zij leveren een belangrijke bijdrage in het opbouwen en toegankelijk maken van onze verzamelingen.

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers werken onder andere aan de uitbreiding van onze verzameling familieadvertenties uit dag- en weekbladen en aan de opbouw van de website CBGFamiliewapens.nl. Werkzaamheden variëren van inventarisatie van archieven, indexeren, digitaliseren en inscannen van bronnen tot het geven van lezingen en rondleidingen. 

Heb je interesse om als vrijwilliger aan het CBG verbonden te zijn? Neem voor meer informatie contact op via vrijwilligers@cbg.nl.

Vrijwilliger

Een van onze vrijwilligers aan het scannen op het CBG.

VeleHanden en Het Volk

Naast de traditionele vrijwilligers, helpen talloze mensen vanuit hun eigen huis mee met het digitaliseren van collecties via het platform VeleHanden.nl en HetVolk.org. Via unieke projecten kun je thuis meehelpen met indexeren en tegelijkertijd als eerste een nieuwe bron zien. Het is fantastisch om te zien hoe we samen het publiek bijzondere bronnen toegankelijk maken.