CBG bronnen
Verver

Hoofdpersonen Verborgen verleden blikken terug

14 oktober 2016

Zaterdag start het nieuwe seizoen van Verborgen Verleden met een special. Daarin blikken o.a. Tom Egbers, Dominique van der Heyde en Jack van Gelder met Paul Witteman terug op hun ervaringen met het programma. De week daarna starten de 'reguliere' afleveringen.

Speciale talkshow met o.a. Tom Egbers en Jack van Gelder

Zaterdagavond om 20.30 uur zendt NTR op NPO2 de 49e aflevering van Verborgen Verleden uit. Paul Witteman spreekt met zes hoofdpersonen uit eerdere seizoenen: Tom Egbers, Jetty Mathurin, Herman Pleij, Dominique van der Heyde, Teun van de Keuken en Jack van Gelder zijn te gast in de talkshow. Hoe was het om aan Verborgen Verleden mee te doen? Heeft het programma hen veranderd? Speurden ze verder naar voorouders?

Onderzoek en achtergronden door CBG

De basis voor elke aflevering van Verborgen Verleden is een onderzoek naar de familiegeschiedenis van de hoofdpersoon. Dat wordt voornamelijk uitgevoerd door de afdeling expertise van het CBG. Natuurlijk komen niet alle familielijnen en ontdekkingen terug in de aflevering. Als onderzoekspartner van het programma zorgen wij daarom bij elke aflevering voor extra achtergrondinformatie. De achtergrondverhalen bij de vorige serie kun je op onze website nog eens teruglezen (zie links onderaan deze pagina). 

Alle afleveringen weer online

Uiteraard komen ook de mooiste fragmenten uit Verborgen verleden van de afgelopen jaren voorbij in de special. Maar het beste nieuws is dat na de uitzending van de talkshow alle voorgaande 49 afleveringen van Verborgen verleden weer te zien zullen zijn op NPO.nl!  

VerVer jubilee

© NTR/Wim Kluvers

Nieuwe serie 

Vanaf 22 oktober gaan in Verborgen verleden weer acht bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. De verhalen voeren hen naar tal van plaatsen in binnen- en buitenland, leiden tot ontmoetingen met nieuw ontdekte familieleden en verrassen met onthullingen over voorouders die soms zelfs een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van ons allemaal. 

De gasten van dit seizoen zijn:

  1. René Froger (22 oktober 2016) 
  2. Herman van der Zandt (29 oktober 2016) 
  3. Isa Hoes (5 november 2016) 
  4. Twan Huys (12 november 2016) 
  5. Jeroen Krabbé (19 november 2016) 
  6. Nelleke Noordervliet (26 november 2016) 
  7. Rick Nieman (3 december 2016) 
  8. Pieter van den Hoogenband (10 december 2016)