CBG bronnen
Website Banner Famillement 2024 donker variant 2

Programma

Of je nu beginnend stamboomonderzoeker bent of ervaren genealoog - er is voor elk wat wils op Famillement 2024.

Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis organiseert het Famillement op zaterdag 15 juni 2024 in samenwerking met Collectie Overijssel en de Bibliotheek Deventer. Het wordt een gevarieerde dag! Net als voorgaande jaren kan je gaan kijken en luisteren naar interviews en lezingen, workshops en rondleidingen volgen, of de informatiemarkt bezoeken.

Nieuwe familie

Het thema van het Famillement van 2024 is Nieuwe Familie.

Iedereen heeft familie nodig. Maar wat is nou eigenlijk familie? In het algemeen verstaan wij onder familie een groep personen met dezelfde naam of dezelfde voorouders. Genealogen spreken dan over de stamboom, de kwartierstaat of het parenteel. Je hoort bij hen aan wie je juridisch verbonden en/of genetisch verwant bent.

Maar is dat eigenlijk wel zo? Bestaan er niet veel meer soorten families? Denk aan gekozen families zoals de vriendengroep, de kloosterorde of de leefgemeenschap. Maar ook het samengestelde gezin, het pleeggezin, de donorvaders en weeskinderen.

Familiegeschiedenis gaat over alle soorten families. En Famillement dus ook!

Grootste familiehistorisch evenement van Nederland!

Meet & greet & talk

Onderwerpen die tijdens het evenement aan bod komen, zijn onder andere ontwikkelingen op het gebied van DNA-onderzoek, regionale geschiedenis en migratie. Verder zullen er weer ‘meet & greet’-sessies met experts worden georganiseerd, en krijgen (amateur)genealogen in de vorm van GenTalks een podium om in korte presentaties hun onderzoekservaring en tips te delen. Wil je even rustig zitten en een goed genealogisch gesprek voeren, genealogische sensaties delen of gewoon andere enthousiastelingen ontmoeten? Kom dan naar het Stamboomcafé.

fam 2022 stil 1

Famillement 2022, Amsterdam.

Houd deze pagina in de gaten voor updates van het programma van het Famillement.