CBG bronnen
CBG site
CBG|Centrum voor familiegeschiedenis

We maken kans op de Geschiedenis Online Prijs

9 januari 2017

Je kunt tot en met 9 februari op ons stemmen voor de Geschiedenis Online Prijs

De Geschiedenis Online Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt en bekroont de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app. De prijs is in het leven geroepen om geschiedbeoefening online te bevorderen en te belonen. Aangezien CBG.nl recent is vernieuwd en flink is verbeterd hopen we een gooi te kunnen doen naar de titel. Kunnen we op jouw stem rekenen? Stem nu!

CBG.nl

Op het nieuwe cbg.nl kunnen in één keer archiefbronnen, stamboomgegevens, familienamen en familiewapens doorzocht worden. Daarnaast komt de expertise functie van het CBG beter uit de verf. Er is nu online ruimte voor informatie over bronnen, onderzoekstips, een stappenplan voor beginners en thema-pagina’s met meer gespecialiseerde kennis samengesteld door experts.

Geschiedenis Online Prijs 2017

Geschiedenis Online Prijs

De Geschiedenis Online Prijs kent twee onderdelen, de Juryprijs en de Publieksprijs. Voor de juryprijs worden geschiedenisapps of –sites door een jury genomineerd. Naar de publieksprijs kan iedere website of app meedingen. We hopen dan ook dat u ons wilt steunen en in de periode tussen 9 januari en 9 februari 2017 wilt stemmen op CBG.nl! Meer informatie: geschiedenisonlineprijs.nl.

CBG op Shortlist

Met trots kunnen we melden dat de website van het CBG staat op de Shortlist van de Geschiedenis Online Juryprijs 2017. De jury bestaat uit Julie Blussé, Arjan den Boer, Huibert Crijns, Gerard Mulder en wordt voorgezeten door Ad van Liempt.

Je kunt tot en met 9 februari 2017 stemmen voor de Geschiedenis Online Prijs. Kunnen wij op jouw stem rekenen?