CBG bronnen
Vrijwilligersdag 2019
Bezoekers van de vrijwilligersdag 2019

Een ochtend in het zonnetje

29 oktober 2019

Het werk van vrijwilligers is van onschatbare waarde voor het CBG. We zetten ze dan ook graag ieder jaar een keer in het zonnetje.

Gisteren vond op het kantoor van het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis in Den Haag de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst plaats. Deze ochtend is speciaal georganiseerd voor al die mensen die met enige regelmaat volledig belangeloos belangrijk werk voor ons komen doen: familiedossiers uitzoeken, bidprentjes sorteren, documenten scannen, collecties inventariseren, noem maar op.

Ruud Yap geeft inkijkje in familiegeschiedenis

Interim-directeur Ruud Yap gaf de aanwezigen een inkijkje in zijn eigen familiegeschiedenis

Inkijkje

Dit jaar zijn zo’n veertig vrijwilligers feestelijk ontvangen met koffie en vlaai en een korte toespraak door interim-directeur Ruud Yap. Omdat hij het CBG over niet al te lange tijd gaat verlaten, trakteerde Ruud hen daarnaast op een korte evaluatie van zijn interim-directeurschap gecombineerd met een inkijkje in zijn eigen Indische familiegeschiedenis.

De tweede presentatie werd gegeven door CBG-medewerker Martine Zoeteman-van Pelt en was getiteld ‘DNA en stamboomonderzoek’. Rob den Braasem vertelde over de passagierslijsten van de Holland-Amerikalijn, die op dit moment gedigitaliseerd worden. De eerste serie, gedateerd van 1900 tot 1920, wordt nog in 2019 beschikbaar gesteld voor het publiek.

De bijeenkomst werd afgesloten met een smakelijke lunch.

Jubilerende vrijwilliger krijgt trofee en certificaat

Jubilerende vrijwilligers kregen een mooie trofee waarop hun naam is gegraveerd

Jubilarissen

Acht vrijwilligers gingen na afloop naar huis met de felbegeerde trofee voor tien, dan wel vijftien jaar tomeloze inzet: de dames L. Klaare, I.G.E. Brinkmann, E. del Court König-van Essen, A.M. van der Helm-Hazeu, E. Meijer van Ruiten en L. Vogelaar-de Jager, en de heren W. van der Helm en J. Meijer. Mevrouw Klaare (tien jaar vrijwilliger) kreeg daarnaast een certificaat; de overigen (vijftien jaar vrijwilliger) een ingelijste oorkonde.

Vrijwilliger krijgt oorkonde

Vrijwilligers die zich 15 jaar hebben ingezet voor het CBG kregen tevens een ingelijste oorkonde