CBG bronnen
kerstster

Kerstgeschenk van het CBG

23 december 2016

Het CBG wil je deze feestdagen verblijden met een kerstgeschenk. Geheel in de geest van de decemberdagen laten wij je deze feestdagen kennis maken met Gen.magazine!

Dossier "Huis & haard"


Centraal staat deze keer een mooie en verrassende beeldreportage van Irene Cieraad over interieurs op oude familiefoto’s. Het verhaal is helemaal geschreven aan de hand van door lezers ingestuurde foto´s. Verder lees je in de nieuwe Gen. onder meer een interview met genealoog Daan de Clercq en kunstenaar Martijn Kessler. Zij verbeelden familiegeschiedenissen op een heel bijzondere manier: door er fictieve landkaarten van te maken. Jacqueline Verkleij laat aan de hand van het aangrijpende levensverhaal van haar overgrootvader zien hoe het was om was om aan het einde van de negentiende eeuw in armoede en ellendige omstandigheden op te groeien.

gen 2016-4 Lees online!

Dit nummer is gratis te lezen, ook als je geen Vriend bent. Gen. 2016-4

Cadeau

Helemaal in de geest van het geven tijdens de decemberdagen, biedt het CBG een kennismaking met de nieuwste editie van ons kwartaalblad Gen.magazine! Het magazine is gratis online te lezen.

Kerst cadeau

Gen.magazine

Met Gen. willen we iedereen met belangstelling voor familiegeschiedenis informeren én inspireren. Gen.magazine begeleidt je tijdens je speurtocht in je eigen of andermans familiegeschiedenis, bijvoorbeeld bij het zoeken naar en ín bronnen, zowel in archieven als op internet. De rijk geïllustreerde artikelen zetten aan om zelf aan de slag te gaan, en praktijkvoorbeelden brengen je op nieuwe ideeën. Gen. is, kortom, het toonaangevende Nederlandse tijdschrift op het terrein van familiegeschiedenis.

Stapel gen

Nummers van gen.magazine

Enthousiast?

Smaakt Gen.magazine naar meer? Gen. wordt exclusief voor Vrienden van het CBG uitgegeven, zij ontvangen Gen. op papier of digitaal. Er zijn twee soorten Vriendschappen: Klassieke Vrienden ontvangen het magazine vier keer per jaar in de brievenbus. Digitale Vrienden lezen Gen. online, een optie die Klassieke Vrienden eveneens hebben. Een CBG-Vriendschap sluit je af voor € 40,- per jaar. Meer informatie is te vinden op onze website.