CBG bronnen
gen 2016-3
Met op de cover Nelleke Noordervliet: 'Het verleden gaat ook over ons'.

De nieuwe Gen. is verschenen

6 september 2016

Het is verzonden aan onze vrienden: het najaarsnummer van Gen.magazine, het toonaangevende Nederlandse tijdschrift over familiegeschiedenis. Deze keer met een dossier over trouwen en een interview met Nelleke Noordervliet.

'Het verleden gaat ook over ons'

Nelleke Noordevliet in Gen. 2016-3.

In dit nummer besteden we veel aandacht aan onze nieuwe website en huisstijl. Ook kun je een interview lezen met schrijfster Nelleke Noordervliet, dit najaar een van de gasten in het populaire televisieprogramma Verborgen verleden. ‘Je zoekt toch naar voorbeelden in je familiegeschiedenis, mensen van wie je denkt: daar had ik het goed mee kunnen vinden’, zegt zij over haar omgang met haar familieverleden. In het dossier ’Trouwen’ lees je over verbroken huwelijksbeloften, over huwelijken tussen blank en zwart in de vroege negentiende eeuw én over een bijzondere genealogische bron: de Amsterdamse huwelijkskrakeelregisters. 

Klassieke Vrienden van het CBG ontvangen het magazine in de brievenbus. Digitale Vrienden lezen Gen. op genmagazine.nl en via de speciale Gen.-app (Android en Iphone), een optie die Klassieke Vrienden eveneens hebben. Nog geen vriend van het CBG? Op genmagazine.nl kun je een gratis preview van het eerste deel van het nummer zien.

Cover Gen 2016-3

Cover Gen 2016-3