CBG bronnen
CBG Bilbiotheek en CBG Verzamelingen Verzamelingen
CBG Bibliotheek en CBG Verzamelingen

CBG lanceert beta-versies CBG Verzamelingen en CBG Bibliotheek

1 juli 2016

CBG laat gebruikers graag kennismaken met de bèta-versies van CBG Verzamelingen en CBG Bibliotheek.

De twee websites CBG Verzamelingen en CBG Bibliotheek zijn een voorproefje van de in september te lanceren nieuwe site. Er is gekozen voor een zogenoemde ‘soft launch’ in bèta zodat iedereen de kans krijgt de sites voor de officiële lancering uit te proberen. Ondertussen wordt er nog volop aan de sites gewerkt. Ook blijft de oude Digitale Studiezaal voorlopig online en kunnen eenheden nog steeds worden gebruikt.

Voorproefje nieuwe CBG website

Met de bèta-versies van CBG Verzamelingen en CBG Bibliotheek willen we alvast een voorproefje geven van de nieuwe CBG homepage. Momenteel wordt hard gewerkt aan de nieuwe site. Naar verwachting lanceren we de website op 5 september 2016.

Digitale Collectie

Op de nieuw te lanceren website CBG Verzamelingen kunnen CBG-Vrienden kosteloos afbeeldingen van familiehistorisch materiaal als familieadvertenties, het Algemeen Politieblad, bidprentjes en foto’s bekijken. Voor de meeste afbeeldingen werd tot voor kort een vergoeding gevraagd via de zogenaamde eenheden. Via CBG Bibliotheek kunnen mensen zoeken in de collectie boeken van het CBG.

CBG Verzamelingen Verzamelingen

CBG Verzamelingen

Verlenging eenheden

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving geeft het CBG iedereen twee maanden extra tijd om eenheden voor de Digitale Studiezaal op te maken. Dit betekent dat eenheden niet op 1 juli verlopen maar op 1 september 2016. Er kunnen géén nieuwe eenheden meer worden gekocht.

Uiteraard staat het een ieder vrij om ook alvast gebruik te maken van de beta-versies van CBG Bibliotheek en CBG Verzamelingen. De gedigitaliseerde collectieonderdelen kunnen worden bekeken in een geheel vernieuwde beeldbank die voor Vrienden gratis toegankelijk is. Voor niet-Vrienden geldt een dagtarief van € 6,- *. Met de vrije toegang voor Vrienden maken wij de beschikbare digitale collectie van het CBG steeds toegankelijker en hopen wij uw onderzoek te vergemakkelijken.

Nieuwsgierig? Probeer nu CBG Verzamelingen en CBG Bibliotheek uit!

Heeft u vragen? Een overzicht van veel gestelde vragen kunt u online vinden. Heeft u feedback over de nieuwe websites, laat ons dit weten en stuur een mail naar communicatie@cbg.nl.

* Aan het aantal dagelijks te downloaden afbeeldingen zit een maximum - dit om oneigenlijk gebruik te voorkomen.