CBG bronnen
Handschrift, gebonden

Handschriften

Onze verzameling heraldische en genealogische handschriften bestaat uit losse en gebonden, meestal handgeschreven resultaten van genealogisch en heraldisch onderzoek.

De verzameling heraldische en genealogische handschriften is zeer omvangrijk en divers. Er zitten eeuwenoude handschriften tussen. Een van de oudste is een handschrift dat aantekeningen bevat over de familie Van Teylingen uit omstreeks 1600, gebonden in perkament. Het handschrift bevat ook 37 gekleurde wapentekeningen.

handschrift2.jpg

Verzameling 

Bij de oprichting van het CBG in 1945 waren de handschriften deels in particulier bezit. In de loop der jaren is de collectie uitgebreid door schenkingen van particulieren. 

Raadplegen 

Een deel van de handschriften is ontsloten in CBG Verzamelingen op de belangrijkste erin voorkomende familienamen. Een zoekopdracht op familienaam geeft alle vermeldingen onder de noemer 'Handschriften'. Handschriften kunnen via het reserveringssysteem ter inzage worden aangevraagd op de studiezaal van het Nationaal Archief. Let erop dat je minimaal een werkdag van tevoren reserveert. Zie voor meer informatie onze pagina Collectie raadplegen.