In CBG Stambomen kunnen onderzoekers hun stambomen duurzaam digitaal opslaan. Anderen kunnen de stambomen doorzoeken en bekijken. CBG Stambomen heette voorheen StamboomNederland.
Stambomen toevoegen
CBG Stambomen is een depot voor digitale onderzoeksresultaten. Stamboomonderzoekers kunnen er gratis hun stamboom in onderbrengen. Het CBG zorgt ervoor dat de gegevens voor toekomstige onderzoekers beschikbaar blijven.
Een digitale stamboom, bijvoorbeeld gemaakt met Aldfaer, GensDataPro, MyHeritage of Geneanet, is eenvoudig in te laden in CBG stambomen. Dat gaat via een zogenoemd gedcom-bestand, de wereldwijde standaard waarmee stamboomgegevens tussen verschillende programma’s kunnen worden uitgewisseld. De stamboom is via CBG Stambomen altijd nog te bewerken.
Je kiest zelf welke personen en stambomen door anderen te vinden en in te zien zijn. Let er bij het openbaar maken op dat je nog levende personen in de stamboom afschermt. Vanwege de privacywetgeving mogen deze gegevens alleen worden getoond wanneer je expliciet toestemming hebt gekregen van de betreffende personen.
Stambomen raadplegen
Via CBG Stambomen zijn de personen in de openbare stambomen van andere gebruikers te doorzoeken en te raadplegen. Soms zijn het ‘eenvoudige’ stambomen met alleen namen en data. Andere bevatten meer achtergrondinformatie over personen of gebeurtenissen.
Zoeken kan via het eenvoudige zoekscherm, maar er kan ook geavanceerd gezocht worden. Vink in dat geval eerst de optie ‘In publieke projecten’ aan. Er wordt standaard ‘exact’ gezocht. Om spellingsvarianten, mee te nemen in de zoekopdracht kun je gebruik maken van wildcards.
Links
Ontdek je
familiegeschiedenis
Doorzoek alles:
Of zoek geavanceerd in:
Doorzoek de 6 CBG sites met bronnen voor familiegeschiedenis Voer een familienaam in en zoek in onze zes CBG websites met bronnen voor familiegeschiedenis. Naast het zoekscherm verschijnen panelen met een link naar de resultaten per website. Geavanceerde zoekfuncties zijn beschikbaar op de afzonderlijke sites.
Eerst meer weten over de bronnen?
Klik op de links voor meer uitleg over de bronnen per website.