CBG bronnen
Chinees-Indische voorouders
Tjan Djie Peek en zijn vrouw thuis met hun veertien kinderen. Foto via Tjabring van Egten

‘Voorouders van verre’ nu online

28 mei 2019

Een aantal jaar geleden heeft het CBG de reeks ‘Voorouders van verre’ gepubliceerd, handleidingen over het zoeken naar voorouders in immigratielanden en voormalige koloniën. Alle zeven delen zijn nu exclusief voor Vrienden online in te zien.

Onderzoek naar je (recente) familiegeschiedenis is redelijk eenvoudig, mits je binnen de landsgrenzen blijft. Maar wat nu als je al vrij snel bij je stamboomonderzoek de grens over moet, omdat je voorouders afkomstig zijn uit een van de voormalige koloniale gebieden of als gastarbeider naar Nederland kwamen?

Exclusief voor Vrienden

Speciaal voor dit soort onderzoek heeft het CBG een aantal jaar geleden een speciale reeks uitgebracht onder de naam ‘Voorouders van verre’. Alle zeven delen zijn onlangs gedigitaliseerd en exclusief voor leden te lezen op onze website. Net als bij Gen. Magazine log je hiervoor in op Mijn CBG.

Roots Karibense. Voorouders van Verre. Deel 4

Roots Karibense van Christel Monsanto verscheen in 2009

De auteurs van de publicaties hebben allen uitgebreide onderzoekservaring in het beschreven land of gebied, te weten Nederlands-Indië, de Molukken, Suriname, de Nederlandse Antillen, China, Marokko en Turkije. In elk deel wordt aandacht besteed aan de geschiedenis, de structuur van familienamen en familieverhoudingen, en bijzondere mogelijkheden voor onderzoek.