CBG bronnen
Verborgen Verleden - uitsnede logo

Verborgen verleden begint weer

12 januari 2024

CBG-onderzoekers helpen verhalen van de voorouders van BN’ers bloot te leggen Acht bekende Nederlanders duiken vanaf zaterdag 13 januari weer in hun familiegeschiedenis in de zeventiende serie Verborgen verleden. Presentator en muzikant Raven van Dorst doet de aftrap. De zoektochten van de BN’ers leveren met hulp van de CBG-onderzoekers verrassende, vrolijke en soms aangrijpende ontdekkingen op.

Van Brabantse armoede tot de vermeende ridderorde, never a dull moment in het leven van de voorouders van presentator en muzikant Raven van Dorst. Welke onverwachte wetenswaardigheden over de familiegeschiedenis van Raven komen boven tafel? De eerste aflevering voert de kijker mee naar het 17e eeuwse Brugge. Freek Bartels reist wat verder, op zoek naar zijn Molukse roots. Het bezoek aan het eiland waar zijn voorouders vandaan komen is een emotionele gebeurtenis voor hem, zo is te zien in de derde aflevering.

Muziek en gemeenschapszin


Maar weinig mensen zullen weten dat Heuckeroth de achternaam van zanger Gordon is. Hij was er ook niet overdreven trots op. Tot hij in zijn familiegeschiedenis duikt. Wat heeft hij ontdekt? Ook regisseur en schrijver Ilse Warringa wordt verrast. Haar verwachtingen over haar familiegeschiedenis waren niet al te hoog gespannen. Saai, dacht ze. Maar niets is minder waar, haar gedreven voorouders begaven zich op het pad van de muziek, het geloof en de gemeenschapszin.

Chique heer

Best heftig is de familiegeschiedenis van muzikant Danny Vera. Hij stuit op een aangrijpend verhaal over vlucht en vervolging. Jenny Arean komt in de zesde aflevering eindelijk meer te weten over ‘de chique heer’ die haar overgrootvader zou zijn en in de uitzending van een week later blijkt de achternaam van voormalig D66-leider Alexander Pechtold een verbastering te zijn van het Duitse Bechtold. Hoe zit dat?

Benieuwd naar alle ins and outs over de familiegeschiedenis van deze bekende Nederlanders? Bekijk dan de afleveringen!

Programma

Dit zijn de uitzenddata (onder voorbehoud):

  • 13 januari Raven van Dorst
  • 20 januari Gordon Heuckeroth
  • 27 januari Freek Bartels
  • 3 februari Ilse Warringa
  • 10 februari Danny Vera
  • 17 februari Jenny Arean
  • 24 februari Alexander Pechtold
  • 2 maart Janine Abbring