CBG bronnen
famads Verzamelingen

Verborgen familieadvertenties

13 november 2019

Wie de afgelopen week de online deelcollecties op CBG Verzamelingen raadpleegde, heeft gemerkt dat de scans bij de familieadvertenties niet tevoorschijn kwamen. Dit was het vervelende gevolg van een omvangrijke dataconversie die het CBG op dit moment afrondt. We hebben het probleem opgelost.

De afgelopen periode heeft het CBG een groot migratietraject uitgevoerd. Er is afscheid genomen van het systeem dat lange tijd de kern vormde voor de registratie van de CBG Verzamelingen. We hebben gekozen voor een nieuw systeem met meer opties voor het online beschikbaar stellen en presenteren van collecties. De migratie is bijna afgerond, alleen de afbeeldingen van de familieadvertenties zijn nog niet gekoppeld aan de nieuwe database. Hierdoor waren de advertenties niet zichtbaar op de website CBG Verzamelingen. Onvoorzien en erg vervelend voor de gebruiker.

Leermoment

Het is nooit fijn om met een probleem te starten, maar de renovatie is noodzakelijk om blijvend nieuwe collecties te kunnen aanbieden. We zullen echter leren van de ervaring en deze inzetten bij de verbetering van onze andere websites, zoals CBG Familiewapens en CBG Familienamen. We houden je met nieuwsberichten en via Facebook en Twitter op de hoogte van de vorderingen.

Familieadvertenties

Familieadvertenties worden verzameld en gescand door vrijwilligers

Dit bericht is geplaatst op 13 november 2019 en aangepast op 14 november.