CBG bronnen
170109_TTFa_header

Tong Tong Fair 2023

24 augustus 2023

Ook dit jaar is het CBG te vinden met een stand op de Tong Tong Fair (31-08-2023 t/m 10-09-2023). Naast onze stand zijn onze experts ook te vinden met lezingen tijdens Studio Tong Tong gedurende de week.

Op onze stand kun je aanschuiven voor familiegeschiedenisonderzoek hulp. Stel je vraag aan onze collega’s en dan helpen we jou verder met je onderzoek! Ook kun je dit jaar bij onze stand, edities van Gen.Magazine kopen. We hebben vele prachtige edities in ons assortiment. Gen.Magazine is het toonaangevend genealogische magazine van Nederland, lees Gen. en laat je inspireren!

De CBG stand

Bij onze CBG-stand (direct na de ingang aan de linkerwand te vinden) kun je vragen stellen voor je eigen familiegeschiedenisonderzoek. Onze CBG-collega’s helpen je graag met het oplossen van je onderzoeksvragen!

221223_TTFa_Instagram_NL

Het Indisch Oud-Paspoortarchief

Ook zal het weer mogelijk zijn om gratis een paspoortaanvraag te doen op onze stand op de fair (dit geld alleen voor aanvragen op locatie op de fair). Je kunt een maximum van twee paspoortaanvragen laten opzoeken en opsturen. Onze collega’s staan voor je klaar om je Indische voorouders op te zoeken uit het Indisch Oud-Paspoortarchief.

Gen.magazine te koop

Ook is het mogelijk om exemplaren van Gen.magazine te kopen bij de stand. Gen is het grootste familiegeschiedenis tijdschrift van Nederland. We hebben het nieuwste exemplaar van Gen. te koop, maar ook vele oudere nummers zijn te koop tegen een gereduceerd tarief. Mis jij ook nog steeds dat ene nummer van Gen. in je collectie, of wil je iemand een Gen. cadeau doen? Kom dan vooral even kijken op onze stand!

CBG Programma in Studio Tong Tong

  • Donderdag 31 augustus

13.30 lezing ‘Indisch Oud-Paspoortarchief’ door Martijn Spruit (CBG|Centrum voor familiegeschiedenis).

  • Zaterdag 2 september

14.00 ‘Achterhaal je Indische familiegeschiedenis met behulp van de CBG-bronnen’, lezing door Jacqueline Verkleij en Sarah Bosmans over bijzondere bronnen voor onderzoek naar Indische voorouders, i.s.m. CBG|Centrum voor familiegeschiedenis.

  • Dinsdag 5 september

16:30 GenTalks en ‘Basisstappenplan voor onderzoek naar Indische voorouders’, door Martine Zoeteman i.s.m. Indische Genealogische Vereniging en CBG|Centrum voor Familiegeschiedenis

  • Zondag 10 september

13.30 ‘Vraag het de onderzoeker’, interviews met drie bekende Indische Nederlanders (wie dat zijn is een verrassing) die voorafgaand aan het interview een vraag over hun familiegeschiedenis hebben gesteld. De antwoorden vormen het beginpunt van de interviews. Door: Gen-hoofdredacteur Kirsten Munk en onderzoeker Maarten Fornerod. I.s.m. Indische Genealogische Vereniging en CBG|Centrum voor familiegeschiedenis.

Houd onze website en de socials in de gaten voor updates!