CBG bronnen
Stamboomcafé novembe

Stamboomcafé: Voorouders in Australië

11 januari 2017

Het CBG organiseert op dinsdag 31 januari een informatieve presentatie over het project Bridging the distance.

Tijdens het Stamboomcafé van dinsdag 31 januari geeft Frank Buchner een informatieve presentatie over het project Bridging the distance. In dit project ligt de focus op het bij elkaar brengen van Australische families van Nederlandse afkomst met verwanten in Nederland of Australië. Met deze eerste lezing van 2017 biedt het CBG wederom een jaar vol inspirerende  Stamboomcafés.

Meer dan 300.000 Australiërs beweerde Nederlandse afkomst bij de laatste volkstelling. Frank Buchner, projectleider Bridging the distance, vertelt bezoekers over het mooie project dat Australische families van Nederlandse afkomst stimuleert hun roots te onderzoeken. Omgekeerd worden Nederlanders aangespoord contact te zoeken met Australische verwanten.

Bridging the distance

Bridging the Distance

In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw liet 1 op de 20 Nederlanders alles achter om een nieuw leven te beginnen in landen als Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. De kinderen en kleinkinderen van deze migranten hebben nu vaak alleen nog een latent bewustzijn van hun Nederlandse roots. Het Bridging the Distance project heeft tot doel dit verder aan te wakkeren.

Stamboomcafé

Het CBG organiseert elke laatste dinsdag van de maand een gratis toegankelijk Stamboomcafé waarbij elke keer een interessante presentatie wordt gegeven binnen het thema familiegeschiedenis. Op deze manier wil het CBG bezoekers inspireren hun eigen familiegeschiedenis te onderzoeken en genealogen een ontmoetingsplek bieden.

Kom dinsdag 31 januari van 18.00 tot 20.00 uur naar het CBG. Het Stamboomcafé is gratis toegankelijk, aanmelden kan door een e-mail te sturen aan stamboomcafe@cbg.nl

mailto:stamboomcafe@cbg.nl

.

Locatie

CBG|Centrum voor familiegeschiedenis
Prins Willem Alexanderhof 22
2592 BE Den Haag

Datum en tijd

Dinsdag 31 januari 2017, 18.00-20.00 uur
Toegang en eerste drankje zijn gratis