CBG bronnen
Holland Amerika Lijn plus Hotel NY
Schip van de Holland-Amerika Lijn met op de achtergrond het huidige Hotel New York

Win een rondleiding over FENIX-bouwplaats

14 april 2020

Vanaf vandaag kun je in aanmerking komen voor een exclusieve rondleiding over de bouwplaats van landverhuizersmuseum De FENIX en een lunch voor twee personen bij Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn. Meld je nu aan om mee te werken aan het digitaal doorzoekbaar maken van de passagierslijsten, en wie weet behoor jij tot de gelukkigen!

Er wordt al enige tijd gewerkt aan invoeren van de gegevens van de passagierslijsten van de Holland-Amerika Lijn (HAL). Het is een behoorlijke uitdaging, maar ook zeer de moeite waard. Het kan namelijk tot interessante ontdekkingen leiden. Zo stuitten invoerders al op de namen van Albert Einstein, Charlie Chaplin, Dr. Anton Philips en de architect Hendrik Berlage. Deze namen met bijbehorende verhalen zijn straks allemaal terug te vinden in het landverhuizersmuseum de FENIX, dat na een alomvattende verbouwing eind 2023 de deuren zal openen.

Doe mee en win!

Wil je meewerken aan dit interessante project? Het werkt eenvoudig: via de website VeleHanden.nl kun je je aanmelden om in te voeren. Onder alle deelnemers die in de periode 14 april tot en met 1 juni 75 of meer scans hebben ingevoerd, worden vijftig uitnodigingen verloot voor een exclusieve rondleiding over de bouwplaats van landverhuizersmuseum De FENIX en een lunch voor twee personen bij Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn. Op vrijdag 5 juni worden de uitnodigingen verstuurd.

Hotel New York

Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn. Foto: F. Eveleens

Bedanken

Initiatiefnemer van het museum, ‘Stichting Droom en Daad’, is heel blij met alle vrijwilligers en wil de gedreven invoerders graag op deze manier bedanken. Succes met invoeren, en wie weet tot snel op de FENIX-bouwplaats en in Hotel New York!

Dit project wordt uitgevoerd door CBG|Centrum voor familiegeschiedenis in samenwerking met het Stadsarchief Rotterdam, en wordt mogelijk wordt gemaakt door Stichting Droom en Daad en Cruise Port Rotterdam.