CBG bronnen
Verborgen Verleden - uitsnede logo

Nieuw seizoen Verborgen verleden komt eraan!

15 februari 2022

Vanaf 19 februari kun je weer kijken naar acht zoektochten van bekende Nederlanders naar de bijzondere verhalen in hun familiehistorie. Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis is bij het onderzoek betrokken en geeft je zoals altijd na afloop van de uitzending waardevolle tips voor je eigen onderzoek en informatie die de uitzending niet haalde.

In de reeks Verborgen verleden van 2022 zie je weer acht bekende Nederlanders die de deur achter zich dichttrekken zonder dat ze weten waarheen de reis precies zal voeren. Dit leidt tot verrassende, ontroerende en soms schokkende ontdekkingen. De hoofdpersonen van dit seizoen zijn journalist en presentator Simone Weimans, acteur Huub Stapel, singer-songwriter Douwe Bob, oud-politica Hedy d’Ancona, acteur Hans Kesting, programmamaker Floortje Dessing, cabaretier, acteur en programmamaker Paul de Leeuw en journalist en presentator Fidan Ekiz.

Spinaziemoord

Simone Weimans, presentatrice van onder andere de jaarlijkse Keti Koti-herdenking in Amsterdam, gaat voor het eerst sinds de dood van haar vader terug naar Suriname. Dit levert een ontroerende reis op langs een verdronken dorp, een verlaten plantage en een prachtig deel van Paramaribo. Huub Stapel doet een schokkende ontdekking over het verleden van zijn vader, Hedy d’Ancona duikt in de spinaziemoord en Floortje Dessing gaat op zoek naar haar biologische opa. Maar er valt nog veel meer te ontdekken!

Huub Stapel

Huub Stapel doet verrassende ontdekkingen in zijn aflevering van Verborgen verleden. Foto: In het Nationaal Archief met Eline Wildebeest; NTR/BlazHoffski

Zoektips en extra’s

Zoals ieder seizoen vind je op deze website na afloop van iedere uitzending een korte terugblik met tips naar aanleiding van de zoektocht van de hoofdpersoon. Komen jouw voorouders uit Suriname, heeft jouw (groot)vader ook een duister verleden of komt er adoptie in je stamboom voor? Kijk dan na de uitzending (of andere uitzendingen, natuurlijk!) op onze pagina Verborgen verleden. Onze onderzoekers geven daarin extra uitleg en soms ook informatie die de uitzending niet heeft gehaald. Volg ook onze facebookpagina waar we elke vrijdag genealogische oefenopdrachten geven.

Programma

Het uitzendschema ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:

  • 19 februari: Simone Weimans
  • 26 februari: Huub Stapel
  • 5 maart: Douwe Bob
  • 12 maart: Hedy d’Ancona
  • 19 maart: Hans Kesting
  • 26 maart: Floortje Dessing
  • 2 april: Paul de Leeuw
  • 9 april: Fidan Ekiz


De afleveringen zijn elke zaterdag te zien op NPO2 vanaf ca. 20.30 uur.