CBG bronnen
Banner Museumnacht
Voorbeeld van eigen gemaakte familiewapens op tote bags

Museumnacht

31 augustus 2023

Op zaterdag 7 oktober 2023 is het weer museumnacht in Den Haag. De hele avond kun je tussen 20:00 en 01:00 uur verschillende instellingen bezoeken met een gevarieerd programma. Het CBG doet dit jaar mee aan de museumnacht en is te vinden bij het cluster Den Haag Centraal.

Logo Museumnacht

Maak je eigen familiewapen op een tas!

Tijdens de museumnacht Den Haag kun je bij de CBG-stand in de hal van het Nationaal Archief een tote bag versieren met een zelf ontworpen familiewapen. De inloop is vrij. Het ontwerp kun je maken onder begeleiding van een kunstenaar. We bieden tools en informatie over familiewapens, zodat je je kunt laten inspireren bij het maken van je eigen creatie.

Je krijgt van ons een tote bag met al voorgedrukt de buitenranden van een wapenschild en banier met spreuk erop. Vervolgens kun je met verschillende sjablonen stempelen op het tasje om van het wapenschild je eigen familiewapen te maken. Om het af te maken kun je er je familiespreuk onder zetten.

CBG tote bag

Familiewapenbank

We geven ook informatie over familiewapens en een kijkje in de CBG Familiewapenbank. Op de avond zal er een groot scherm staan waarop we in een loop verschillende wapens uit onze collectie laten zien. Hieruit kun je inspiratie opdoen voor je eigen creatie.

Het CBG beheert de grootste familiewapencollectie van Nederland. Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt, kijk dan eens op CBG Familiewapens voor meer informatie.

Tot bij de Museumnacht Den Haag!