CBG bronnen
Gen.magazine 2018-2 Lees online
Klik op 'lees online' om het nummer te openen.

Lees het nieuwste nummer van Gen.magazine

25 mei 2018

Nog steeds klinkt de Tweede Wereldoorlog door in veel familiegeschiedenissen. In dit nummer brengen we er drie verschillende verhalen over. Binnen de familie van Ineke Hoogendijk die zich in de jaren twintig van de vorige eeuw in Oost-Pruisen had gevestigd, leidde de opkomst en latere heerschappij van het nationaalsocialisme tot bittere onderlinge tegenstellingen. Op basis van de bewaard gebleven correspondentie doet Hoogendijk er verslag van. Cecile aan de Stegge raakte geïntrigeerd door de hoge sterftecijfers onder psychiatrisch patiënten tijdens de oorlog. In het interview dat Marinka Joosten met haar hield, vertelt ze onder meer over het belang voor de nabestaanden om eindelijk duidelijkheid te krijgen over het lot van hun familielid. En ten derde een intens verhaal over kinderen en kleinkinderen van Joodse Auschwitz-overlevenden die het kampnummer van hun (groot)ouder als een vorm van eerbetoon op hun lichaam lieten tatoeëren. Tessa Mulders sprak met hen.

Gen.magazine 2018-2 Lees online

Klik op 'lees online' om het nummer te openen.

Verder in deze Gen. veel aandacht voor Friesland, vanwege het Famillement dat op 3 juni in Leeuwarden uitbreekt. Over Friese namen en Franeker bijnamen, over genealogisch onderzoek op Ameland en waarom genealogen met Friese voorouders er goed aan doen ook eens een kijkje in het Amsterdams stadsarchief te nemen. Dat en nog veel meer. En omdat dit nummer tevens het uitgebreide programma van het Famillement bevat, is er voor alle Famillement-bezoekers een gratis exemplaar. Nog meer reden om 3 juni naar Leeuwarden te komen!

Lees dat blad!

gen 2018 2 inhoudsopgave.PNG

Inhoudsopgave Gen.magazine 2018-2

Gen. lezen: op de mat of digitaal

Klassieke Vrienden van het CBG ontvangen Gen. in de brievenbus. Digitale Vrienden lezen Gen. online, een optie die Klassieke Vrienden eveneens hebben. Je vindt ons magazine op onze website (niet meer via de app of genmagazine.nl).

Om Gen. digitaal te lezen ga je naar www.cbg.nl/gen of klik je op deze website helemaal onderaan de pagina op 'Gen.magazine'. Kies in het overzicht het nummer dat je wilt openen. Er wordt vervolgens gevraagd om in te loggen met je vriendnummer en je postcode.