CBG bronnen
Gen.magazine 2017-4
Met dossier Kerk & geloof

Lees het nieuwste nummer van Gen.magazine

21 december 2017

In het nieuwste nummer van Gen.magazine is weer een keur aan wetenswaardigs te vinden. Het dossier staat in het teken van kerk & geloof. De artikelen van Enny de Bruijn en Jos de Weerd geven een interessante schets van de verschillende manieren waarop de Reformatie gestalte kreeg in de Nederlanden van de zestiende eeuw. Johan Frieswijk neemt ons mee naar het arme platteland van oost-Friesland in de negentiende eeuw, waar het socialisme werd gepredikt. Wie voorouders heeft die hun leven als priester of non aan God wijdden, kan te rade gaan bij kloosterarchieven om meer over hen te weten te komen.

Teruggekeerde Indiëveteranen zwegen doorgaans over wat hen was overkomen. Evert-Jan Nijboer heeft er echter wel over geschreven. Over andere bronnen die ons meer kunnen vertellen over hun ervaringen, schrijft kleinzoon Ronald Nijboer in dit nummer.

Gen.magazine 2017-4

Met dossier Kerk & geloof

Inhoud

En er is nog meer in dit kerstnummer van de Gen. Familiefoto’s onder de kerstboom in NostalGen, een artikel over sportheld Pim Mulier die tevens fanatiek genealoog was, het verhaal over de Indiase Chandrashekhar Sharma die als contractarbeider naar West-Indië kwam en een van de eerste drukkerijen in Paramaribo opzette, het vervolg van het DNA-avontuur van columniste Martine Letterie, ondeugende liedjes op deftige klokken in Utrecht, migranten achter de tap in Amsterdamse herbergen, te veel om op te noemen kortom.

Lees dat blad!

De inhoudsopgave van Gen.magazine 2017-4.

De inhoudsopgave van Gen.magazine 2017-4.

Gen. lezen: op de mat of digitaal

Klassieke Vrienden van het CBG ontvangen het magazine dit weekend in de brievenbus. Digitale Vrienden lezen Gen. online, een optie die Klassieke Vrienden eveneens hebben. Je vindt ons magazine op onze website (niet meer via de app of genmagazine.nl).

Om Gen. digitaal te lezen ga je naar www.cbg.nl/gen of klik je op deze website helemaal onderaan de pagina op 'Gen.magazine'. Kies in het overzicht het nummer dat je wilt openen. Er wordt vervolgens gevraagd om in te loggen met je vriendnummer en je postcode.