CBG bronnen
Gen.magazine 2019-1
Met dossier De moeder de vrouw

Lees het nieuwste Gen.magazine

3 maart 2019

Genealogie was lang een mannenaangelegenheid, en vaak is het dat nog. Voor veel onderzoekers zijn voorouders vooral voorvaders. Het woord ‘voormoeder’ staat niet eens in de Dikke Van Dale, constateert Joke Wagenaar-Hardon in dit Gen.magazine. Eens te meer reden om in dit nummer anders te kijken naar familiegeschiedenis.

Inhoud

Het themadossier 'De moeder de vrouw' in dit Gen.magazine 2019-1 bevat artikelen over de Jiddische memmes van Judith van der Wel, over een verzwegen vrouw in Suriname en over de grootste gifmengster die Nederland ooit gekend heeft. Verder in dit dossier de zoektocht naar voormoeders en een bijzonder verhaal over vrouwelijke oud-Spanjestrijdsters.

Lezers reageerden in grote getale op de oproep in de rubriek Nostalgen om foto's in te sturen van de eerste eigen automobiel. De oproep bracht een variatie aan prachtige beelden uit vervlogen tijden in dit eerste nummer van 2019. Ook in de nummer opwindende bijzaken en het nut van omwegen in archiefonderzoek. En Marjolein van Heemstra vertelt hoe je familieverhalen 'optilt' om er literatuur van te maken.

Inloggen

Om Gen.magazine digitaal te lezen ga je naar www.cbg.nl/gen of klik je op deze website helemaal onderaan de pagina op 'Gen.magazine'. Kies in het overzicht het nummer dat je wilt openen. Log vervolgens in met je vriendnummer en je postcode.

Vriendnummer vergeten? Je ontvangt het nummer in de Vriendenwelkomstmail en vindt het ook terug in de contributienota als debiteurennummer. Mocht je het alsnog niet vinden, dan kun je een e-mail sturen naar vrienden@cbg.nl.

Wij wensen je veel leesplezier!