CBG bronnen
Familiewapens Nagtegaal-Nagtegael

Oud-CBG’er Hans Nagtegaal overleden

8 juni 2020

Op 2 juni jl. is Hans K. Nagtegaal op 73-jarige leeftijd overleden. Hij werkte van 1996 tot 2008 als heraldicus bij het CBG.

Na een loopbaan bij de Technische Universiteit Delft trad Hans Nagtegaal in 1996 in dienst bij het CBG als projectleider heraldiek. Door de combinatie van techniek en zijn geliefde bezigheden genealogie en wapenkunde zag hij kans een heraldische databank op te zetten die heden ten dage nog steeds functioneert onder de naam CBG Familiewapens. Veel van zijn eigen ontwerpen zijn in de databank opgenomen, waaronder de registerwapens van het CBG.

Hans Nagtegaal

Hans Nagtegaal (1946-2020)

Daarnaast heeft Hans een uitgebreide staat van dienst in de genealogisch-heraldische gemeenschap, als initiatiefnemer, onderzoeker, bestuurder en publicist. Hij was erelid van de Zuid-Hollandse Genealogische Vereniging ‘Ons Voorgeslacht’, waar hij het fundament legde voor de genealogische databank HoGenDa, en voorzitter van de genealogische vereniging Prometheus, die gelieerd is aan de TU Delft. Daarnaast hield hij zich na zijn pensioen vanuit zijn Heraldisch Bureau Nagtegaal tot het laatste moment bezig met het ontwerpen van familiewapens, die in meerdere databanken worden opgenomen, waaronder CBG Familiewapens.

Hans was tijdens zijn periode bij het CBG al ernstig ziek, maar mede dankzij zijn wilskracht kon hij nog lange tijd doorleven. Hij is op maandag 8 juni vanwege de huidige omstandigheden in beperkte kring gecremeerd. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.