CBG bronnen
Zicht op Emmerich

Familieverhalen over het water

1 september 2020

Deze week valt de nieuwe editie van het CBG-magazine Gen. bij klassieke vrienden op de mat. Digitale vrienden kunnen het blad online lezen via de website.

Het derde nummer van de Gen. staat in het teken van de zeevaart. Je kunt lezen over mensen met een voorliefde voor of ervaringen op het water, zoals voorouders die het ruime sop kozen in dienst van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie, familieleden die na de oorlog op de Zuiderkruis van Nederlands-Indië naar Nederland kwamen, of een avontuurlijke ketelmaker die meevoer op de stoomschepen van de Holland-Amerika Lijn.

Gen.magazine 2020-03

Met dossier Grote vaart

Droge kost

Voor een aantal artikelen blijven we aan land, maar dat wil niet zeggen dat het droge kost is!  Wat dacht je van het verhaal over de opkomst en ondergang van een kwakzalver, of de wilde emigratieplannen op een verjaardagsfeestje die uiteindelijk realiteit werden? En natuurlijk bevat het blad nog tal van andere interessante wetenswaardigheden, zoals je van ons gewend bent.

Exclusief voor Vrienden

Klassieke Vrienden van het CBG krijgen het fraaie magazine voor familiegeschiedenis vier keer per jaar op de mat. Klassieke en digitale vrienden kunnen het op de website lezen door in te loggen met hun Vriendnummer.