CBG bronnen
Interieur van apotheek
Interior of a pharmacy, Jos van Brée, Wellcome Library

De nieuwe Gen. is uit

26 augustus 2019

Deze week valt de nieuwe editie van het CBG-magazine Gen. bij klassieke vrienden op de mat. Digitale vrienden kunnen het blad online lezen via de website.

Ziekte en gezondheid

Het onderwerp van het themadossier is ditmaal ‘ziekte en gezondheid’. Lees alles over hoe de eerstelijns ziekenzorg eind negentiende eeuw op het Zeeuwse platteland was georganiseerd, over ziekte en dood in een domineesfamilie, over een achttiende-eeuwse apotheker die bepaald geen blad voor de mond nam, en over hoe je onderzoek doet naar voorouders die in het gesticht belandden.

Gen.magazine 2019-3

Met dossier Ziekte & gezondheid

Themapagina

Tegelijk met de nieuwe Gen. verschijnt op de CBG-website een themapagina over ziekte en gezondheid. CBG-onderzoeker Jacqueline Verkleij dook in de wereld van patiëntenregisters, doodsbriefjes, rampen en epidemieën uit lang vervlogen tijden, en nog veel meer.

Exclusief voor vrienden

Klassieke Vrienden van het CBG krijgen dit rijkgeïllustreerde magazine voor familiegeschiedenis vier keer per jaar op de mat. Klassieke en digitale vrienden kunnen het digitaal lezen door in te loggen met hun vriendnummer.