CBG bronnen
Vrouw leest krant
Interieur met een vrouw die de krant leest, Gerke Henkes, coll. Rijksmuseum

De nieuwe Gen. is uit!

26 november 2019

Deze week valt de nieuwe editie van het CBG-magazine Gen. bij klassieke vrienden op de mat. Digitale vrienden kunnen het blad online lezen via de website.

Het is alweer de laatste editie van dit jaar, maar Gen. magazine lijdt geenszins aan najaarsmoeheid! Er valt weer veel interessants te lezen voor zowel de beginnende als de gevorderde stamboomonderzoeker.

De krant

Het onderwerp van het themadossier is ditmaal ‘de krant’. Uit de verschillende bijdragen wordt eens te meer duidelijk dat genealogen niet zonder de dagbladen uit het verleden kunnen. Lees alles over hoe een krantenfamilie uit Leiden menig achttiende-eeuwse vorst peentjes liet zweten, over hoe fake news niet alleen een recent fenomeen is maar van alle tijden, en over hoe je in regionale krantenbanken op genealogische schatten kunt stuiten.

Gen.magazine 2019-4

Met dossier De krant

Exclusief voor vrienden

Klassieke vrienden van het CBG krijgen hét magazine voor familiegeschiedenis vier keer per jaar op de mat. Klassieke en digitale vrienden kunnen het digitaal lezen door in te loggen met hun vriendnummer.