CBG bronnen
Gen.magazine 2017-2
Met dossier Intieme bronnen

De nieuwe Gen. is uit!

7 juli 2017

In het nieuwe nummer van Gen.magazine lees je onder meer over de ontdekking van 'De Staphorst-tapes', een verhaal over migraties, avontuurzin, verlangen naar houvast en afscheid.

De nieuwe Gen. opent met een primeur: biografe Kathleen Brandt Carey vond in een loods op Curaçao de zoekgeraakte brieven terug van de (latere) oorlogsheld George Maduro aan zijn ouders. Verder lees je in ons magazine onder meer over vriendenboekjes van adellijke vrouwen en krijg je zoektips voor onderzoek naar voorouders die voor of tegen Napoleon vochten. Het dossier is gewijd aan ‘intieme bronnen’, zoals brieven, dagboeken, kaarten en zelfs bandrecorderopnames. Leo Kindt en Frank Hoogewoning beschrijven het leven van een Haagse dienstbode aan de hand van haar nagelaten ansichtkaarten. Haar leven was kort, maar niet zonder liefde, zo blijkt uit de geheime boodschappen die haar minnaar onder postzegels verstopte.

In de nieuwe Gen. vind je natuurlijk nog heel veel andere interessante én leerzame artikelen, rubrieken en columns. Zo gaat Elias van der Plicht op bezoek bij de Groninger Archieven en interviewt Eva Bleeker de jonge genealoog Kai Bloemers.

Gen 2017 2 inhoud

Gen. lezen: op de mat of digitaal

Klassieke Vrienden van het CBG ontvangen het magazine dit weekend in de brievenbus. Digitale Vrienden lezen Gen. online, een optie die Klassieke Vrienden eveneens hebben. Je vindt ons magazine vanaf nu op onze website (niet meer via de app of genmagazine.nl). 

Om Gen. digitaal te lezen ga je naar www.cbg.nl/gen of klik je op deze website helemaal onderaan de pagina op 'Gen.magazine'. Kies in het overzicht het nummer dat je wilt openen. Er wordt vervolgens gevraagd om in te loggen met je vriendnummer en je postcode.


Gen.magazine 2017-2

Nieuw! Met dossier 'Intieme bronnen'