CBG bronnen
Cover gen 2017-1 Lees online!
+ dossier 'De wereld van de VOC'

De nieuwe Gen. is uit!

17 maart 2017

In het nieuwe nummer van Gen.magazine lees lees je onder meer over de zoektocht van Herman Finkers naar zijn familiegeschiedenis in Verborgen Verleden.

Vertrekken naar een ver land. Wie droomt daar niet van? In elk geval de vele honderdduizenden gewone mensen die zich in de 17e en 18e eeuw aan hun voorbestemde levens in Europa probeerden te ontworstelen. Zij traden in dienst van de VOC en reisden naar Azië. In de nieuwe Gen., die dit weekend op de deurmat van onze Vrienden belandt, vind je een mooi dossier over de wereld waarin zij terechtkwamen. Met daarin verhalen over nazaten van VOC-dienaren, Indische genealogie en de tentoonstelling ‘De Wereld van de VOC’ bij het Nationaal Archief.

Gen. opent met een lang interview met Herman Finkers. Zaterdag is hij hoofdpersoon in Verborgen verleden. Nu al spreekt hij over zijn ervaringen met het succesvolle NTR-programma. Vóór de opnames dacht de cabaretier dat al zijn voorouders uit Twente kwamen, waar hij nog zelf woont. ‘Ik dacht: we kunnen het met de fiets wel af’, vertelt hij tegen interviewer Leon Wessels. Dat bleek anders uit te pakken.

In de nieuwe Gen. vind je natuurlijk nog heel veel andere interessante én leerzame artikelen, rubrieken en columns. Zo geeft Timo Kracke tien handige tips voor genealogisch onderzoek in Duitsland en komt columniste Yvette Hoitink met een actueel thema dat ook voor genealogen van belang is: alternatieve feiten in de genealogie.

Inhoud Gen 2017-1

Gen. lezen: op de mat of digitaal

Klassieke Vrienden van het CBG ontvangen het magazine dit weekend in de brievenbus. Digitale Vrienden lezen Gen. online, een optie die Klassieke Vrienden eveneens hebben. Je vindt ons magazine vanaf nu op onze website (niet meer via de app of genmagazine.nl). 

Om Gen. digitaal te lezen ga je naar www.cbg.nl/gen of klik je op deze website helemaal onderaan de pagina op 'Gen.magazine'. Kies in het overzicht het nummer dat je wilt openen. Er wordt vervolgens gevraagd om in te loggen met je vriendnummer en je postcode.


Gen.magazine 2017-1 Lees Gen.

Met dossier De Wereld van de VOC