CBG bronnen
DNA helix
Als we een chromosoom helemaal ontrafelen blijft de 'dubbele helix' over: twee strengen die om elkaar gedraaid zijn. De vorm wordt tegenwoordig vaak gebruikt als het symbool voor DNA.

DNA LAB 10 juni

18 april 2023

Wie onderzoek doet naar zijn familiegeschiedenis kan er bijna niet meer omheen zich te verdiepen in DNA. Op zaterdag 10 juni organiseert het CBG in samenwerking met het Koninklijk Genootschap voor Geslacht en Wapenkunde (KNGGW) een DNA-LAB, voor iedereen die DNA onderzoek wil doen als aanvulling op bronnenonderzoek.

DNA-LAB: Rob van Drielezing en symposium i.s.m. de KNGGW

Tijdens het DNA-Lab zullen verschillende sprekers het woord nemen. Na het pensioneren van Rob van Drie, een Nederlandse pionier op het gebied van genetische genealogie, heeft het CBG een jaarlijkse lezing in zijn naam in het leven geroepen. De spreker onderscheidt zich op het gebied van innovatief onderzoek, gedegen gebruik van bronnen en is in staat een breed publiek aan te spreken. De eerste Rob van Drie-lezing zal plaatsvinden met aansluitend een symposium van de KNGGW over DNA. Evert-Jan Blom, genetisch genealoog en bioloog, zal de lezing geven. Evert-Jan Blom is gepromoveerd in de bioinformatica en is werkzaam bij agrobiotech bedrijf KeyGene in Wageningen. In de avonduren ontwikkelde hij de website Genetic Affairs waar hij software ontwikkelt voor DNA stamboomonderzoek. Zowel MyHeritage als GEDmatch draaien tools van Genetic Affairs, bijv de AutoCluster applicatie.

Evert Jan Blom

Genetisch genealoog en bioloog Evert-Jan Blom.

Keynote spreker van het KNGGW symposium is Prof. dr. Maarten Larmuseau. Hij is genetisch genealoog en bioloog. Hij staat aan het hoofd van het 'Laboratorium van Menselijke Genetische Genealogie' aan de Katholieke Universiteit Leuven (België). Sinds zijn promotie in 2009 verricht hij innovatief onderzoek naar de relatie tussen DNA en stambomen bij de mens. Hij is ook verbonden aan de Universiteit Antwerpen als docent ‘Genealogie’ en ‘Genetisch Erfgoed’ in de afdeling Erfgoedstudies

Maarten Larmuseau

Geneticus en genealoog Maarten Larmuseau.

Programma

programma definitief DNA-LAB

DNA Informatiemarkt

Op de DNA Informatiemarkt maak je kennis met verschillende organisaties en verenigingen die zich bezighouden met DNA en genealogie. Hier kun je de laatste ontwikkelingen over familiegeschiedenis onderzoek en DNA te weten komen en bied een mooie kans om met je mede genealogen een praatje te maken. Houd onze socials en deze webpagina in de gaten voor updates!

Deelnemende organisaties:

Houd de socials en de nieuwsbrief in de gaten voor de aankondiging en meer DNA content. Zien we jou ook op 10 juni bij het DNA-Lab?

Haal hier je ticket