CBG bronnen
GOP

CBG in de race voor voor Geschiedenis Online Prijs 2017. Stem je ook?

2 februari 2017

Onze website is genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs. Met jouw stem zouden we kunnen winnen!

Het meest waardevol zijn de mooie reacties van de mensen die al op ons stemden

Een grote verrassing was het toen we onlangs hoorden dat cbg.nl door de vakjury is genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs 2017. En deze week bleek ook nog eens dat we in de tussentijdse top vijftien voor de publieksprijs zijn beland! We voelen ons vereerd, ook door de mooie reacties van de mensen die al op ons stemden! 

De Geschiedenis Online Prijs

De Geschiedenis Online Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt en bekroont de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app. De prijs kent twee onderdelen, de Juryprijs en de Publieksprijs. Voor de juryprijs worden twintig geschiedenisapps of –sites genomineerd door de vakjury, dit jaar onder leiding van Ad van Liempt. Aan de publieksprijs kan iedere app of site meedoen, door te stemmen kan iedereen aangeven wat hij of zij de beste geschiedenissite van het jaar vindt. 

Blij met de reacties

De reacties van degenen die al op ons stemden doen ons goed, bijvoorbeeld: 

"Op deze website is letterlijk altijd wel wat te doen, de historie leeft en beeft daar. Never a dull moment om het eens in goed Nederlands te zeggen."

"Bij mijn stamboomonderzoek hoef ik niet meer op zoek in allerlei websites. In CBG is alles bij elkaar te vinden."

"Prachtige informatie die geheel eigentijds op een makkelijke manier voor iedereen toegankelijk is."

"Een zeer duidelijke lezenswaardige en bovenal toegankelijke site."

Stem je ook? 

Dat er tevreden gebruikers zijn, is eigenlijk al een prijs op zich. Maar we maken graag ook nog kans op de echte Geschiedenis Online Prijs. We hopen daarom je ons ook wilt helpen met jouw stem! Een reactie plaatsen is niet verplicht. Stemmen kan tot en met 9 februari. 

Wij danken iedereen die de moeite deed om te stemmen en/of een reactie te schrijven!
Zoekresultaten CBG home

Eén zoekopdracht op onze homepage geeft resultaten uit 6 databases.

Waarom stem je op ons? 

Onze nieuwe website is op 1 september online gekomen. Behalve een nieuwe vormgeving (design: Fabrique), zijn er een aantal nieuwe onderdelen en veel informatie toegevoegd waarmee we hopen onze diensten, expertise en verzamelingen beter bereikbaar te maken. 

Zoeken

Zo is het zoeken in onze eigen verzamelingen en in onze websites met stambomen, familienamen, familiewapens en WieWasWie centraal komen te staan op de site. Met één zoekopdracht doorzoek je alle databases centraal. Zo krijg je als bezoeker in één oogopslag te zien wat er bij ons over een bepaalde familie te vinden is. 

Kennis
Er is veel informatie te vinden voor zowel de beginnende als de ervaren onderzoeker, zoals onderzoekstips, een stappenplan voor beginners en thema-pagina’s met meer gespecialiseerde kennis samengesteld door experts. Ook is veel aandacht besteed aan de beschrijving van onze eigen verzameling archiefbronnen, een bijzondere collectie die behalve voor voorouderonderzoek voor verschillende gebieden van de geschiedenis en aanverwante wetenschappen van belang zijn. 

24/7

Door de veelheid aan informatie gelaagd aan te bieden, proberen we stamboomonderzoek toegankelijker te maken. Een ook letterlijk is onze website toegankelijker: cbg.nl is zo ontworpen dat die ook voor tablet en smartphone goed te raadplegen is.

Stemmen kan tot en met 9 februari!