CBG bronnen
Rootstech Connect 2021 uitsnede

CBG gaat internationaal

11 januari 2021

In februari vinden twee online genealogische evenementen plaats: het Duitse Genealogica en het internationale Rootstech. Ook het CBG is van de partij.

In onze vorige nieuwsbrief hebben we je al veel tips gegeven over hoe je onderzoek kunt doen naar je Duitse roots. Vanaf 12 tot 14 februari kun je de opgedane kennis aanvullen tijdens het online evenement Genealogica. Hoofd Expertise Rob van Drie bemant de digitale CBG-stand, die elke dag is geopend vanaf 9:00 uur. De informatie die je er kunt vinden is gericht op beginnende genealogen, en het onderzoeken van je Duitse roots in een Duits netwerk. Alle workshops worden volledig in het Duits gegeven.

Ticket Genealogica

Gratis deelname

RootsTech is een wereldwijd genealogisch evenement dat voor de eerste keer online wordt gegeven. Van 25 februari tot 27 februari kun je er terecht voor tientallen inspirerende workshops, interessante presentaties door beroemde keynote speakers, en tal van andere activiteiten die met familiegeschiedenis te maken hebben. Via het online formulier op de website van Rootstech kun je je gratis aanmelden voor deze unieke gebeurtenis. Ontdek je roots en voel je thuis in onze gedeelde (wereld)geschiedenis!

Screenshot WieWasWie

Ondertiteld

Ook op dit evenement is het CBG vertegenwoordigd. Conservator Sarah Bosmans geeft een presentatie getiteld 'WieWasWie – Zoek en vind je familiegeschiedenis', en genealogisch onderzoeker Martine Zoeteman-van Pelt neemt ons handige Stappenplan met je door in haar verhaal ‘Begin van het onderzoek’. Beide presentaties duren twintig minuten, worden volledig in het Nederlands gegeven en in het Engels ondertiteld. Ze blijven een jaar lang beschikbaar.

Screenshot Stappenplan

Hulp bij je onderzoek

Daarnaast kun je het hele weekend terecht voor virtuele ‘inloopspreekuren’. Het precieze tijdstip moet nog worden vastgesteld; hou onze socialemediakanalen in de gaten voor nadere informatie.