CBG bronnen
Oudjaar bij de familie Staal
Oudjaar bij de familie Staal, ca. 1955. Coll. Gen.Magazine

Het CBG wenst je fijne feestdagen

23 december 2019

Het einde van 2019 nadert met rasse schreden. Nederland én het CBG maken zich op voor een mooie afsluiting van het afgelopen jaar en een nog mooier begin van het nieuwe. Voor onze Vrienden wordt 2020 wel heel speciaal: het CBG bereikt de respectabele leeftijd van 75 jaar …

De extra vrije dagen aan het eind van het jaar zijn voor velen waarschijnlijk een uitgelezen gelegenheid nog eens een keer naar die kwartierstaat of dat parenteel te kijken, of losse eindjes uit te zoeken die eerder maar niet aan elkaar geknoopt wilden worden. Hoewel ook wij Kerst en Oud en Nieuw vieren, hoeft je onderzoek niet stil te liggen. WieWasWie blijft natuurlijk gewoon in de lucht, en op onze Kennis- en Themapagina’s vind je naast interessante achtergrondinformatie tal van handige onderzoekstips en -tricks.

Henri van den Burg Nieuwjaar 1929

De vijfjarige Henri van den Burg wenst iedereen in 1929 een gelukkig nieuwjaar. Foto: coll. Gen. Magazine

Aangepaste openingstijden

Op Kerstavond 24 december en Oudejaarsdag 31 december sluit de studiezaal van het Nationaal Archief (waar je stukken kunt inzien die je via CBG Verzamelingen of CBG Bibliotheek hebt aangevraagd) om 16:00 uur haar deuren. Op Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaardag zijn wij de hele dag gesloten. Vanaf 2 januari 2020 kun je weer tijdens de gebruikelijke openingstijden bij ons en bij onze buren het Nationaal Archief terecht. Kijk hier voor een overzicht van de sluitingsdata van de studiezaal in 2020.

We zijn jarig!

Volgend jaar staan onze medewerkers én vrijwilligers weer vol enthousiasme klaar om je te helpen met je stamboomonderzoek en alles wat daarbij komt kijken. Ook in 2020 komen we weer naar je toe met Familiegeschiedenis in de Buurt (dit jaar in Den Bosch op 8 februari en Alkmaar in het najaar), én natuurlijk met het Famillement, de grootste genealogische bijeenkomst in Europa, die op 27 juni in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam in onze hoofdstad wordt georganiseerd. Het hele jaar krijgt daarnaast een bijzonder tintje, omdat we in 2020 onze 75e verjaardag vieren. Dat laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan, maar hóe we het vieren, dat blijft nog even een verrassing.

Het CBG wenst iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig 2020!