CBG bronnen
Steekkaart
Pak je op de bronnenzaal een fiche, kaartje of microfilm om te bekijken, zet dan een 'signaalkaart' op de plek waar je deze vandaan haalt. Zo kun je het na gebruik weer op de juiste plek terugzetten. Foto: CBG.

Vooroudercursus

3 november 2017

Nieuwsgierig naar je voorouders? Het Nationaal Archief organiseert met het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis op zaterdag 11 november 2017 een vooroudercursus. Duik zelf in de digitale bronnen, steek kennis op van experts en dompel je onder in de wereld van de VOC.

Vooroudercursus

Men kan er tegenwoordig niet meer om heen: familiegeschiedenis intrigeert. De afleveringen van het NTR-televisieprogramma Verborgen verleden worden elk seizoen beter bekeken en in de top tien van de Beste Geschiedenisboeken Aller Tijden (2016) van het Historisch Nieuwsblad zijn maar liefst vier familiegeschiedenissen te vinden. Mensen verwonderen zich over hun eigen historie en gaan zelf op onderzoek uit.

Genealogisch onderzoek

De studiedag op zaterdag 11 november biedt een eerste kennismaking met genealogisch onderzoek in historische documenten van het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis en het Nationaal Archief. Experts leggen je de basisprincipes uit van stamboomonderzoek en laten je kennis maken met bronmateriaal. Ook krijg je een speciale rondleiding door de tentoonstelling De wereld van de VOC bij het Nationaal Archief. Onder leiding van een coach ga je aan de slag met diverse historische bronnen. Wellicht ontdek je dat je VOC-voorouders hebt. Je leert de basisprincipes van online stamboomonderzoek zodat je thuis verder aan de slag kunt met het digitale bronmateriaal. Tot slot bieden we je een kijkje achter de schermen bij het televisieprogramma Verborgen verleden aan de hand van de verhalen van BN-ers met een VOC-verleden.

Vooroudercursus CBG en Nationaal Archief, juni 2017

Vooroudercursus CBG en Nationaal Archief, juni 2017

Informatie Vooroudercursus

Datum:  zaterdag 11 november 2017   
Tijd: 10.00 – 16.45 uur
Plaats: Nationaal Archief
Prins Willem Alexanderhof 20 Den Haag, direct naast station Den Haag Centraal
Kosten: € 20,- (inclusief entree tentoonstelling De Wereld van de VOC en koffie/thee)
Aanmelden: events@nationaalarchief.nl