CBG bronnen
Amsterdam Roots Festival 2018

Stamboomonderzoek meets multimediale storytelling!

28 juni 2018

Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis werkt samen met Amsterdam Roots.Ga op zoek naar je Roots met Roots Festival en laat je coachen en inspireren door Rootszoekende storytelling professionals!

Wil je een mysterie in je familiegeschiedenis ontrafelen en leren hoe je dit verhaal op een boeiende manier kan vertellen?  Rootszoekers is een gloednieuw project van Amsterdam Roots festival in samenwerking met het CBG en een groot spectrum van kunstenaars, performers en organisaties die alles weten over storytelling. In dit project krijg je de kans terug naar je roots te gaan en persoonlijke begeleiding te krijgen van de beste verhalenvertellers van Nederland – of dit nu spoken word artiesten zijn, rappers, narratief-journalisten of een muzikant. Elk jaar werken we met een verbindend thema dat van alle culturen en tijden is. Dit jaar staat Rootszoekers in het teken van Sterke Vrouwen: kleurrijke, moedige vrouwelijke voorouders die de (familie)geschiedenis een beslissende wending hebben gegeven.

Rootszoekers

Thema van 2018: Sterke Vrouwen

In onze geglobaliseerde wereld is identiteit een hybride gegeven geworden, opgemaakt uit elementen van culturen van over de hele wereld. Al deze indrukken en invloeden samen bepalen je identiteit en kijk op de wereld. Voor kunstenaars en artiesten is dit een belangrijke bron van inspiratie. Het levert bijzondere verhalen op, die herkenbaar kunnen zijn of juist nieuw inzicht kunnen geven. Belangrijk om te delen dus, maar niet alleen voor de professionals!

Over Amsterdam Roots Festival

Al ruim 35 jaar bouwt Amsterdam Roots Festival aan een van de boeiendste, veelkleurige festivals in Nederland. Grote artiesten van ver en dichtbij, spannende nieuwe samenwerkingsverbanden en interessante cross-overs tussen culturen en disciplines trekken een enthousiast publiek naar o.a. het Amsterdamse Oosterpark.

Amsterdam Roots Festival 2018

Activiteiten

2 juli

Rootszoekers

Het Rootszoekers publieksprogramma in Pakhuis de Zwijger belooft een avond vol inspirerende en interessante verhalen te worden van journalisten, theatermakers, spoken word artiesten, etc. Ook openen dan de inschrijvingen van de Rootszoekers Masterclass, waarop iedereen zich kan inschrijven die een mysterie wil ontrafelen rondom een sterke vrouw in de familiegeschiedenis. De winnaars krijgen uitgebreide begeleiding van een professionele storytelling coach en een stamboomcoach van het CBG.

Logo Rootszoekers

Logo Rootszoekers

8 juli

Roots Open Air

Tijdens Roots Open Air presenteren het Amsterdam Roots Festival en het CBG de Rootszoekers Academy in het Oosterpark: workshops, lezingen en DIY-sessies. Luister en leer tijdens de Rootszoekers Academy om jouw weg te vinden in de wondere wereld van (multicultureel) stamboomonderzoek. Wees voorbereid op een theatrale interventie met spannende nagesprekken en véél stof tot nadenken.

Plattegrond Roots Open Air

Plattegrond Roots Open Air

CBG-er Rob van Drie laat om 13.30 uur in de Context Palace zien hoe je online én offline je weg vindt in historische bronnen en onderzoeksresultaten. Wat zijn de kansen, maar ook de valkuilen van een DNA Ancestry test in dit onderzoek?

Daarnaast geeft CBG-er Vera Weterings om 16.00 uur in de Context Palace een workshop over storytelling, want genealogie bedrijven is één ding, maar het resultaat vervolgens op een aantrekkelijke manier opschrijven iets heel anders. Leer de basics en verbeter jouw skills in deze workshop van het CBG Centrum voor Familiegeschiedenis.

Tot slot zijn CBG en WieWasWie met een informatiestand aanwezig op de kleurrijke Roots Bazaar waar ook diverse kramen, (food)trucks, caravans en tenten te vinden zijn met originele, vaak handgemaakte producten uit de hele wereld – van Chili tot Japan tot Purmerend. De Roots Bazaar is geopend van 13:00 tot en met 22:00 uur.