CBG bronnen
Vrijwilliger
Een van onze vrijwilligers aan het scannen op het CBG.

Vrijwilliger worden

Het werk van het CBG is niet goed mogelijk zonder de enthousiaste hulp van onze vrijwilligers. Zij leveren een belangrijke bijdrage in het opbouwen en toegankelijk maken van onze verzamelingen.

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers werken onder andere aan de uitbreiding van onze verzameling familieadvertenties uit dag- en weekbladen en aan de opbouw van CBG Familiewapens. Ook verrichten zij diverse archiefwerkzaamheden.

Heb je interesse om als vrijwilliger aan een van deze projecten mee te werken, neem dan contact op via vrijwilligers@cbg.nl of 070-3150544.

VeleHanden

Naast de traditionele vrijwilligers, helpen talloze mensen vanuit hun eigen huis mee met het digitaliseren van collecties via het platform VeleHanden.nl. Het CBG beheert een VeleHanden-project vanuit WieWasWie. Via dit project, WieWasWie Bevolkingsregisters, kun je via internet meehelpen met indexeren van bevolkingsregisters van Breda, Maastricht en Rotterdam. In ruil voor de hulp kunnen deze vrijwilligers sparen voor een gratis WieWasWie jaarabonnement of een dagtoegang tot CBG Verzamelingen. Aanmelden kan online.