CBG bronnen
Stapel gen
Nummers van gen.magazine

Over Gen.magazine

Hoe zoek ik mijn stamboom uit, waar vind ik relevante bronnen? Waar komt mijn familienaam vandaan, en wat voor werk deden mijn voorouders? Ons tijdschrift Gen.magazine geeft antwoord op dit soort vragen.

Gen. is het toonaangevende Nederlandse tijdschrift op het terrein van familiegeschiedenis

Informatie en inspiratie 

 Met Gen. willen we iedereen met belangstelling voor familiegeschiedenis informeren én inspireren. Gen.magazine begeleidt je tijdens je speurtocht in je eigen of andermans familiegeschiedenis, bijvoorbeeld bij het zoeken naar en ín bronnen, zowel in archieven als op internet. De rijk geïllustreerde artikelen zetten aan om zelf aan de slag te gaan, en praktijkvoorbeelden brengen je op nieuwe ideeën. Gen. is, kortom, het toonaangevende Nederlandse tijdschrift op het terrein van familiegeschiedenis.

Inhoud

Gen. bevat interviews met bekende en onbekende Nederlanders over hun familieverleden, bronnenwijzers, familieverhalen, reportages, columns, boekaankondigingen, beeldverhalen en vaste rubrieken met onderzoeks- en leestips van enthousiaste en ervaren onderzoekers. Het tijdschrift informeert daarnaast over de nieuwste ontwikkelingen binnen de familiegeschiedenis – bijvoorbeeld op het gebied van online bronnen en genetische genealogie. Ieder nummer bevat bovendien een speciaal dossier, waarin een genealogisch thema op toegankelijke wijze van allerlei kanten door deskundige auteurs wordt belicht.

Rubrieken

Nieuws: actualiteit in het genealogische veld
Digitaal: digitale ontwikkelingen familiegeschiedenis  
Memo: column 
Onder genealogen: genealogen en hun drijfveren
Armoriaal: heraldische column
Archiefwijzer: kennismaking met een archiefinstelling
Letterie: column

Gesignaleerd: boekbesprekingen
CBG weet raad: praktijkvoorbeelden vanuit onze onderzoeksafdeling
@EricHennekam: column
NostalGen: thematische fotorubriek met inzendingen van lezers
Verleden tijd: het verhaal bij een portret 

Elk nummer heeft een eigen thematische dossier, zoals 'Misdaad en straf', 'Arme mensen', 'Trouwen' of 'Nederland en de West'.

Abonneren?

Gen.wordt exclusief voor Vrienden van het CBG uitgegeven, zij ontvangen Gen. op papier of digitaal. Er zijn twee soorten Vriendschap: klassieke Vrienden ontvangen het magazine vier keer per jaar in de brievenbus. Digitale Vrienden lezen Gen. online via onze website, een optie die Klassieke Vrienden eveneens hebben.

Colofon

Gen.magazine is een uitgave van CBG | centrum voor familiegeschiedenis. Het verschijnt 4 keer per jaar op papier (oplage 11.300) en digitaal. Gen.wordt exclusief voor Vrienden van het CBG uitgegeven. Losse nummers zijn te bestellen voor €15,- (Vrienden €10,-) via info@cbg.nl. 

Redactie

Lilian de Bruijn, Rob van Drie (hoofd) Conrad Gietman (coördinatie), Dimphéna Groffen, Elias van der Plicht, Jacobs-Smeele (redactieassistentie), Hester van der Velde (beeldredactie).

Ontwerp en druk

Vormgeving: Marinka Reuten
Tekeningen: Claudie de Cleen en Marly Hendricks 
Druk: Ten Brink, Meppel