CBG bronnen
Stapel gen
Nummers van gen.magazine

Over Gen.magazine

Hoe zoek ik mijn stamboom uit, waar vind ik relevante bronnen? Waar komt mijn familienaam vandaan, en wat voor werk deden mijn voorouders? Ons tijdschrift Gen.magazine geeft antwoord op dit soort vragen.

Gen. is het toonaangevende Nederlandse tijdschrift op het terrein van familiegeschiedenis

Informatie en inspiratie 

Met Gen. willen we iedereen met belangstelling voor familiegeschiedenis informeren én inspireren. Gen.magazine begeleidt je tijdens je speurtocht in je eigen of andermans familiegeschiedenis, bijvoorbeeld bij het zoeken naar en ín bronnen, zowel in archieven als op internet. De rijk geïllustreerde artikelen zetten aan om zelf aan de slag te gaan, en praktijkvoorbeelden brengen je op nieuwe ideeën. Gen. is, kortom, het toonaangevende Nederlandse tijdschrift op het terrein van familiegeschiedenis.

Inhoud

Gen. 

bevat interviews met bekende en onbekende Nederlanders over hun familieverleden, bronnenwijzers, familieverhalen, reportages, columns, boekaankondigingen, beeldverhalen en vaste rubrieken met onderzoeks- en leestips van enthousiaste en ervaren onderzoekers. Het tijdschrift informeert daarnaast over de nieuwste ontwikkelingen binnen de familiegeschiedenis – bijvoorbeeld op het gebied van online bronnen en genetische genealogie. Ieder nummer bevat bovendien een speciaal dossier, waarin een genealogisch thema op toegankelijke wijze van allerlei kanten door deskundige auteurs wordt belicht.

Rubrieken

Nieuws: actualiteit in het genealogische veld
Digitaal: digitale ontwikkelingen binnen familiegeschiedenis   
Armoriaal: column van heraldicus Guus van Breugel 
Archiefwijzer: kennismaking met een archiefinstelling 
Letterie: column van schrijfster Martine Letterie

Museumstukken: tentoonstelling met een familie’haakje’
DNA: genetische ontwikkelingen binnen familiegeschiedenis 
Gesignaleerd: boekbesprekingen 
NostalGen: thematische fotorubriek met inzendingen van lezers 
Verleden tijd: het verhaal bij een portret  

Ieder nummer bevat een dossier waarbinnen diverse aspecten van een bepaald thema worden uitgediept. Thema’s uit voorgaande nummers waren onder meer ‘Misdaad en straf’, ‘Intieme bronnen’, ‘Trouwen’, ‘Kerk & geloof’, ‘Naar school’, ‘De wereld van de VOC’.

Abonneren?

Gen. wordt exclusief voor Vrienden van het CBG uitgegeven, zij ontvangen Gen. op papier of digitaal. Er zijn twee soorten Vriendschap: klassieke Vrienden ontvangen het magazine vier keer per jaar in de brievenbus. Digitale Vrienden lezen Gen. online via onze website, een optie die Klassieke Vrienden eveneens hebben. Gedurende de looptijd van hun abonnement hebben Vrienden en digitale Vrienden toegang tot de digitale versie van Gen., vanaf 2014 tot en met het laatst verschenen nummer. Bestel nu een abonnement: klik hier.

Verkoop Gen.magazine

Het is mogelijk om Gen.magazine op onze website te kopen. Zo kun je een losse editie verkrijgen. Ook wordt Gen.magazine op steeds meer plekken bij boekhandels in Nederland verkocht. Heb je interesse om Gen. ook in jouw boekhandel te verkopen? Neem dan contact op met redactie@cbg.nl.

Boekhandel Plaats
Westeneng Driebergen-Rijsenburg
www.abostore.nl Online
www.magvilla.nl Online
Athenaeum Nieuwscentrum Amsterdam
Christelijke boekhandel "De Echo" Huizen
Cigo Stoop Werkendam
Cigo Postkantoor Hasselo Hengelo
De Lektuurhal Leeuwarden
Minerva BV Heemskerk
Robben Lektuurhandel Wijchen
Tabakshop Brigitte Hoorn
The read shop Doorn
The read shop Smilde
The read shop Waalwijk
Tijdschriftenhandel de Berkel Zutphen
Warenhuis van den Brink Ameland
Stadsboekwinkel Amsterdam (Stadsarchief Amsterdam) Amsterdam
Winkel Nationaal Archief Den Haag

Colofon

Gen.magazine is een uitgave van CBG|Centrum voor familiegeschiedenis. Het verschijnt 4 keer per jaar op papier en digitaal (oplage 13.000). Gen. wordt exclusief voor Vrienden van het CBG uitgegeven. Losse nummers zijn te bestellen voor € 17,65 (Vrienden € 14,65) via service@cbg.nl

Redactie

Kirsten Munk (hoofdredacteur), Jacqueline Verkleij, Guus van Breugel, Sarah Bosmans, Barbara Boender, Diana Siebenga-Sierra Daza, Sjoerd Willems.

Ontwerp en druk

Vormgeving: Marinka Reuten
Tekeningen: Claudie de Cleen en Marly Hendricks 
Druk: Wilco, Amersfoort