CBG bronnen
CBG site
CBG|Centrum voor familiegeschiedenis

Vooraankondiging nieuwe website

15 augustus 2016

Het CBG werkt hard aan de toekomst. Dat was al te merken aan onze nieuwe naam, ons nieuwe kwartaalblad - dat nu óók digitaal te lezen is -, de nieuwe abonnementsvormen en de bèta-sites CBG Verzamelingen en CBG Bibliotheek.

Na alle vernieuwingen van de afgelopen periode steken we het CBG ook in een nieuw jasje met een nieuwe huisstijl én een nieuwe hoofdwebsite. Aan de website wordt momenteel nog hard gewerkt, maar toch is het bijna zover. Onze nieuwe website gaat live op donderdag 1 september.

Voorbereidingen

Met de bèta-versies van CBG Verzamelingenen CBG Bibliotheek gaven we vanaf 1 juli alvast een voorproefje van de nieuwe CBG homepage. De afgelopen maanden hebben we de verzamelde feedback van Vrienden en bezoekers omgezet in verbeterpunten voor onze nieuwe website. Heb je nog een tip of mis je nog iets, dan horen we dat graag van je! Feedback kun je doorgeven door een mail te sturen naar communicatie@cbg.nl.

Overgang

Achter de schermen worden momenteel al een paar zaken aangepakt, zodat de overgang naar de nieuwe website zo soepel mogelijk zal verlopen. De verhuizing gaat plaatsvinden op woensdag 31 augustus. Het kan zijn dat je op woensdag wat problemen met de website ervaart of dat je al op de nieuwe site terecht komt. We zijn die dag namelijk bezig met het overzetten van alle gegevens naar de nieuwe website. Op donderdag 1 september 2016 gaat de nieuwe website live, mocht je vanaf dat moment nog problemen ondervinden dan kun je ons dat laten weten door een mail te sturen naar service@cbg.nl.

Einde boekverkoop

Met ingang van 1 september aanstaande stopt het CBG met de verkoop van publicaties. Mocht je nog belangstelling hebben voor een bepaalde publicatie, dan dien je er voor te zorgen dat je bestelling vóór 1 september bij ons binnen is. Een overzicht van de beschikbare publicaties is hier te vinden.

Veranderingen

Het vernieuwde CBG zal het publiek vooral langs de digitale weg inhoudelijke ondersteuning geven. Met de nieuwe website zullen de mogelijkheden hiertoe flink verbeteren. De exacte veranderingen en verbeteringen van de nieuwe website zullen bij livegang bekend worden gemaakt in een uitgebreid nieuwsbericht. Ook zullen Vrienden op de hoogte worden gebracht via Gen.magazine en onze nieuwsbrief.