CBG bronnen
Ni---1925-ca.---gezin-Niemeijer-Bakker.jpg
Gezin-Niemeijer-Bakker in ca. 1925. Foto: CBG | Collectie Visscher-Niemeijer

Nieuwe maatregelen van kracht

15 december 2020

Gisteren heeft premier Rutte een verlenging van de lockdown aangekondigd in het kader van de strijd tegen het corona-virus. Dit heeft ook gevolgen voor de dienstverlening van het CBG, maar er blijft nog genoeg te ontdekken over.

Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis en het Nationaal Archief blijven de richtlijnen van de overheid met betrekking tot COVID19 volgen, ook nu de lockdown weer is verlengd. Dat houdt onder andere in dat ook onze medewerkers zo veel mogelijk thuis werken en dat de studiezaal van het Nationaal Archief gesloten is. Zodra er zicht is op een openingsdatum laten wij je dat op deze website en op sociale media weten. Wat betekent dit voor jou?

Collectie digitaal raadplegen

Je kunt natuurlijk al onze digitale bronnen in de veiligheid van je eigen huis blijven raadplegen. Speciaal voor onze Vrienden biedt CBG Verzamelingen een uitgebreide digitale collectie. Om deze te kunnen bekijken log je in met je mailadres en wachtwoord. Neem ook (weer) eens een kijkje in onze database WieWasWie – er worden regelmatig nieuwe bronnen en collecties toegevoegd, zoals recentelijk nog honderden akten van het Westfries Archief.

Nieuwsbrief

Onlangs is de CBG-nieuwsbrief in een nieuw jasje gestoken, met nog meer interessante informatie voor de beginnende en gevorderde genealoog. Meld je aan en krijg zoektips voor een goed gevulde lockdown!

Stapel persoonskaarten

Persoonskaarten

Persoonskaarten en -lijsten

De dagelijkse bezetting van het team dat de verzending van persoonskaarten en –lijsten verzorgt wordt met de helft teruggebracht om de ‘anderhalvemetermaatregel’ goed na te kunnen leven. Dat veroorzaakt helaas een vertraging in de verwerking van de opdrachten. Wij rekenen op je begrip als je langer op je aangevraagde uittreksels moet wachten dan je van ons gewend bent.

Niet-gedigitaliseerde bronnen

De studiezaal van het Nationaal Archief is gesloten. Dit betekent dat je ook geen CBG-stukken uit onze Verzamelingen of Bibliotheek kunt inzien. Ook is het op dit moment niet mogelijk inzage te krijgen in het Calmeyer-archief.

Erfgenamenonderzoek

Team Expertise, dat erfgenamenonderzoek uitvoert in opdracht van notarissen en het Rijksvastgoedbedrijf, werkt op kantoor in een beperkte bezetting. Hierdoor kan het helaas ook langer duren voordat aanvragen in behandeling kunnen worden genomen.

Vragen

Ons kantoor is het best per mail bereikbaar. Heb je een dringende vraag? Stuur hem dan naar service@cbg.nl. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord. Ook voor technische vragen (onder andere over inloggen of foutmeldingen in onze databases) kan je mailen naar Service.

En ondanks alles …

Zoals je ziet, zijn er nog tal van mogelijkheden je stamboomonderzoek voort te zetten of nieuwe acties of stappen voor te bereiden voor als de studiezalen weer opengaan!

  • Update 13-04-2021: dit bericht is aangepast naar aanleiding van de laatste persconferentie over de coronamaatregelen.
  • Update 23-03-2021: dit bericht is aangepast naar aanleiding van de verlenging van de lockdown tot en met 20 april 2021.
  • Update 12-03-2021: dit bericht is aangepast naar aanleiding van de verlenging van de lockdown tot en met 30 maart 2021.
  • Update 28-02-2021: dit bericht is aangepast naar aanleiding van de verlenging van de lockdown tot en met 15 maart 2021.
  • Update 03-02-2021: dit bericht is aangepast naar aanleiding van de verlenging van de lockdown tot en met 2 maart 2021.
  • Update 13-01-2021: dit bericht is aangepast naar aanleiding van de verlenging van de lockdown tot 9 en met februari 2021.