CBG bronnen
WieWasWie VeleHanden
WieWasWie bevolkingsregisterproject VeleHanden

Help de 19e-eeuwse Maastrichtenaren op WieWasWie

28 juni 2016

Het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL) zette een nieuwe serie bevolkingsregisters uit Maastricht op VeleHanden. Via VeleHanden voeren vrijwilligers de gegevens uit de bevolkingsregisters in. Bijzonder aan het project is dat het RHCL er niet alleen voor staat. In tegenstelling tot andere ‘crowdsourcing’ projecten op het VeleHanden platform, stapte het RHCL samen met Stadsarchief Breda en Stadsarchief Rotterdam in 2014 in het WieWasWie-project. Het RHCL koos toen voor digitalisering en ontsluiting van de bevolkingsregisters uit de periode 1890-1920, in nog geen vier maanden werden deze registers door de vrijwilligers dubbel ingevoerd en gecontroleerd. Inmiddels kunnen de 127 registers online geraadpleegd worden via WieWasWie!

In navolging van dit succes, kiest het RHCL er nu voor om de registers uit de periodes 1860-1880 en 1880-1890 te ontsluiten via het WieWasWie-bevolkingsregistersproject. Ditmaal gaat het om 89 registers zo’n 7 meter aan archiefmateriaal, en welgeteld 18.551 scans. De ontsloten bevolkingsregisters zijn straks allemaal beschikbaar via WieWasWie.

Meehelpen kan op VeleHanden.nl. bovendien spaar je dan voor leuke beloningen, zoals rondleidingen, boeken en een gratis WieWasWie jaarabonnement!