CBG bronnen
Stadsarchief Amsterdam
Het Stadsarchief Amsterdam

Save the date: Famillement 27 juni 2020!

11 juli 2019

In samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam brengt het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis volgend jaar weer een inspirerende bijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in genealogie.

Iedere twee jaar organiseert het CBG in samenwerking met een plaatselijk archief het Famillement, het grootste evenement op het gebied van familiegeschiedenis in Nederland. In 2020 strijken we neer in de hoofdstad, waar in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam een gevarieerd programma wordt aangeboden, met voor elke beginnende of gevorderde stamboomonderzoeker wat wils.

Kermis Nieuwmarkt Amsterdam 19e eeuw

Ook in de 19e eeuw werden er al evenementen georganiseerd. Kermis op de Nieuwmarkt, tekening van Reinier Craeyvanger, collectie Atlas Splitgerber, Stadsarchief Amsterdam

Vernieuwend

De voorbereidingen voor de volgende editie van dit succesvolle evenement zijn al in volle gang. Net als voorgaande jaren kan je gaan kijken en luisteren naar interviews en lezingen, workshops en rondleidingen volgen, of de informatiemarkt bezoeken. Naast de vertrouwde onderdelen zal er ook ruimte zijn voor nieuwe manieren om de resultaten van je stamboomonderzoek vorm te geven, zoals beeldvoorstellingen, podcasts, vlogs, muziek, etc.

Zet in je agenda

Onderwerpen die tijdens het evenement aan bod komen, zijn onder andere ontwikkelingen op het gebied van DNA-onderzoek, regionale geschiedenis en migratie. Verder zullen er weer ‘meet & greet’-sessies met experts worden georganiseerd, en krijgen (amateur)genealogen in de vorm van GenTalks een podium om in korte presentaties hun onderzoekservaring en tips te delen.

Feestelijkheden op het Damrak

Feestelijkheden op het Damrak, 1910. Foto Stadsarchief Amsterdam

Kortom: dit mag je niet missen, dus zet het vast in je agenda: Famillement 2020 op 27 juni in Amsterdam. De locaties zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Reacties

Enkele reacties van bezoekers van het evenement in 2018 in Leeuwarden:

“Ik heb een geweldige dag gehad, kijk uit naar 2020 en vind dat de vrijwilligers, organisatie, sprekers en de locaties het geweldig gedaan hebben. Dikke pluim!”

“Veel informatie over verschillende onderwerpen, korte lezingen met goede info, ontspannen en ongedwongen sfeer”


“Heel genealogisch Nederland en nabije omstreken was aanwezig, ofwel met een kraam, ofwel als spreker in een divers programma”