CBG bronnen
HCC!Genealogiebanner
Foto via HCC!genealogie

CBG op de HCC!Genealogiedag

29 september 2016

De HCC!genealogiedag vind plaats op 8 oktober in Stadsarchief Amsterdam. Met het goedgevulde programma belooft het een interessantie dag te worden. Het CBG is aanwezig met een informatiestand.

Voor de 11e keer organiseert HCC!genealogie een genealogiedag, deze keer in samenwerking met Stadsarchief Amsterdam. Aansluitend bij het thema van de Maand van de Geschiedenis s met thema 'Grenzen' is het thema van de geneaogiedag 'migratie'.  

CBG en WieWasWie

Op de begane grond van het gebouw De Bazel wordt een genealogische markt gecreëerd waar de softwaremakers van de bekendste genealogische programma’s aanwezig zullen zijn. Hier vind je ook het CBG. Kom gerust bij ons langs om kennis te maken en vragen te stellen over onze diensten en websites. 

Fred Baltus van HCC! genealogie geeft doorlopend demonstraties van onder meer WieWasWie. Met zijn tips en tricks leer je nog beter zoeken.  

HCC!genealogiedag

Ook op 8 oktober

Amsterdam te ver, of andere interesses? Op dezelfde dag zijn kun je ook naar

Dag van de Groninger Geschiedenis

De Dag van de Groninger Geschiedenis bestaat 30 jaar en om dat te vieren is het evenement dit jaar extra groot. Bij alle activiteiten staat de geschiedenis van stad en provincie Groningen centraal, dit jaar met bijzondere aandacht voor het thema ‘Grenzen’.

Geschiedenisfestival

Het Geschiedenisfestival in Haarlem heeft een dagvullend programma in meer dan zeven zalen, vol lezingen, films, debatten, theater, games en muziek. Ook 'genealogie' komt aan bod. Rob van Drie, hoofd van de sector expertise bij het CBG. geeft een workshop stamboomonderzoek. Hierbij geeft hij tips op basis van de zeven pijlers van de genealogie. 

Geschiedenisfestival