CBG bronnen
Opening Famillement 2016
Informatiemarkt Famillement 2016 Utrecht

Standhouders

Geneanet [Hoofdsponsor]

Opgestart in 1996 door enkele gepassioneerde genealogen is Geneanet intussen uitgegroeid tot een gemeenschap van meer dan 4 miljoen leden die hun genealogische informatie gratis delen: meer dan 7 miljard personen in de stambomen, gedigitaliseerde archieven, familiefoto’s, overzichtslijsten, allemaal beschikbaar via een krachtig zoekrobot. Meer weten? Bezoek vooral hun stand!

DLM, Royal Foyer

Stichting Vrienden van het Stadsarchief Amsterdam [Sponsor]

Vrienden van het Stadsarchief zijn liefhebber van de Amsterdamse geschiedenis. Hun bijdrage wordt besteed aan tentoonstellingen, educatieprojecten, digitalisering, restauratie en de aankoop van bijzondere archieven en collecties. In ruil daarvoor krijg je als Vriend van het SA een aantal bijzondere privileges, zoals uitnodigingen voor exclusieve bijeenkomsten en feestelijke openingen van de tentoonstellingen. Draag jij ook het Stadsarchief een warm hart toe? Lees hier meer over de stichting en breng een bezoekje aan hun stand!

DLM, Royal Foyer

FamilySearch [Sponsor]

FamilySearch is een genealogische database die is opgezet en wordt onderhouden door de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Iedereen kan gebruikmaken van de hulpmiddelen die FamilySearch biedt, ongeacht tradities, cultuur of godsdienst. Zoek informatie op hun website, mobiele apps en of vraag persoonlijke hulp in meer dan 5000 plaatselijke centra voor familiegeschiedenis. Je vindt hier meer informatie over Familysearch, maar in hun stand vertellen ze je er ook graag meer over!

DLM, John Kraaykamp Foyer

MyHeritage [Sponsor]

Waar kom ik vandaan? MyHeritage is een wereldwijd ontdekkingsplatform voor het verkennen van familiegeschiedenis. Met miljarden historische gegevens, stamboomprofielen en geavanceerde matching-technologie brengt MyHeritage verleden, heden en toekomst van gebruikers bij elkaar. Gebruik MyHeritage DNA om te ontdekken waar je vandaan komt en vind nieuwe verwanten. De medewerkers vertellen je er graag meer over in hun stand.

DLM, Spieghel Foyer

CBG|Centrum voor familiegeschiedenis

Natuurlijk zijn we zelf ook van de partij. Kom naar onze stand voor een speciale Famillement-aanbieding: premium toegang voor WieWasWie van 1 juli tot oktober 2023, voor een gratis exemplaar van ons kwartaalmagazine Gen., en voor al je praktische vragen over het evenement of over de presentaties en workshops.

DLM, n.t.b.

Association Généalo Nord - Pas-de-Calais – Aisne - Belgique

Franse Roots? De vereniging Association Généalo Nord heeft als doel genealogie en lokale geschiedenis te promoten van de Franse departementen Nord, Pas-de-Calais, Aisne en een groot deel van België. Naast zijn vele activiteiten voert Généalo een omvangrijk project uit om de burgerlijke stand, bevolkingslijsten, personeelsregisters en archieven te indexeren. Op dit moment zijn er meer dan twaalf miljoen stukken toegankelijk op de website. Zij vertellen er graag alles over in hun stand.

DLM, Diner Foyer

Delpher (Koninklijke Bibliotheek)

Wil je weten hoe je grootouders hun verloving aankondigden in de krant? Of ben je op zoek naar dat ene artikel over je oudoom? Ontdek het in Delpher. In deze online historische-krantendatabase van de Koninklijke Bibliotheek kun je gratis miljoenen pagina’s uit kranten, boeken en tijdschriften uit het verleden doorzoeken. Breng de geschiedenis tot leven! De medewerkers vertellen je in hun stand graag hoe.

DLM, John Kraaykamp Foyer

Familie in Beeld

Familie in Beeld is een online blog en tijdschrift waarin stamboomonderzoek en familiegeschiedenis (het beschrijven, bewaren en presenteren van alles wat je van je familie weet en hebt) wordt samengesmolten tot een interessante, creatieve en persoonlijke hobby. De eindresultaten zijn niet alleen waardevol voor jezelf, maar ook voor je nageslacht. Ben je ook geïnteresseerd in bijvoorbeeld het sociale (familie)aspect en de thema’s nostalgie, geschiedenis, vintage, home-deco en crafting, breng dan een bezoekje aan deze stand.

DLM, Royal Foyer

Familiekunde Vlaanderen

Familiekunde Vlaanderen vzw is een cultureel-erfgoedorganisatie die actief is op het vlak van familiegeschiedenis en familiaal erfgoed. Ben je op zoek naar Vlaamse voorouders? Breng dan zeker een bezoekje aan deze stand. Dit 'kennisknooppunt' voor Vlaanderen en Brussel bewaart in zijn documentatiecentra een groot aantal genealogische documenten, databanken en publicaties. Neem hier alvast een kijkje op hun website

DLM, Diner Foyer

Familienforschung Tecklenburger Land (TEFAM)

Familieonderzoek Tecklenburger Land (TEFAM) e.V. is een non-profit organisatie die zich richt op onafhankelijk onderzoek op het gebied van genealogie, regionale geschiedenis, heraldiek en aanverwante wetenschappen in de Duitse regio Tecklenburger Land. Zij bieden familieonderzoekers bronnen en ondersteuning bij hun genealogische hobby en bevorderen onderlinge uitwisseling. De organisatie werkt samen met staats- en regionale historische verenigingen, heemkundekringen en andere groepen die geïnteresseerd zijn in genealogie in de deelstaat Tecklenburg en omgeving. Kom naar de stand en kijk alvast op de website.

DLM, Glazen Foyer

Fiom

Iedereen heeft het recht om te weten van wie hij of zij afstamt. Fiom weet hoe belangrijk het voor mensen is om toegang te hebben tot afstammingsinformatie. Daarom helpt de stichting mensen bij hun zoektocht naar biologische familie tot en met de tweede graad. Bijvoorbeeld geadopteerden die op zoek zijn naar hun biologische ouders, afstandsmoeders die op zoek zijn naar hun kind of donorkinderen die zoeken naar hun donor. Fiom biedt al 80 jaar informatie en hulp en begeleidt bij zoekacties in binnen- en buitenland. Ook beheert Fiom de KID-DNA Databank die een match bij anoniem donorschap mogelijk maakt.

DLM, John Kraaykamp Foyer

Genootschap voor het Nationaal Archief

In het Nationaal Archief vind je antwoorden op vragen over jouw leven, de geschiedenis en de samenleving. Het helpt je nieuwe inzichten te verwerven door je altijd en overal toegang te geven tot ons nationaal geheugen.

DLM, Glazen Foyer

Geschichtlicher Büchertisch

Wil je alles weten over Duitse (genealogische) geschiedenis? Dan kun je terecht bij de historische boekhandel Geschichtlicher Büchertisch. De focus van de titels ligt op de geschiedenis van Duitsland binnen zijn historische grenzen sinds de Middeleeuwen. In het assortiment vind je literatuur over de voormalige Duitse koloniën en migratiebewegingen. Andere onderwerpen zijn wereldoorlogen, de Holocaust, militaire geschiedenis en historische thrillers. Ontdek alvast het assortiment op hun website zodat je goed beslagen ten ijs naar hun stand komt.

DLM, Diner Foyer

HCC!genealogie

Op zoek naar manieren om je stamboom vast te leggen? HCC is een vereniging van computer- en tech-liefhebbers. Maar steeds meer leden gebruikten de computer voor de hobby genealogie. En zo werd de gebruikersgroep HCC!genealogie geboren! Je kunt er terecht voor onder andere het leggen van contacten tussen genealogen, het uitwisselen van gegevens, bijeenkomsten over (computer)genealogische onderwerpen en genealogische websites.

DLM, Spieghel Foyer

Het Augustijnenhof

Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof uit Dordrecht is ontstaan uit Stichting Illustre Dordracum; een breed platform voor genealogisch, bouw- en (kunst)historisch onderzoek in Dordrecht. Het Augustijnenhof is een ontmoetingscentrum, bibliotheek en biedt een digitale zoekomgeving voor onderzoekers en historici en iedereen die historisch of genealogisch onderzoek wil doen. Bezoek de stand of neem een kijkje op de website.

DLM, Glazen Foyer

Hollandse Vereniging voor Genealogie 'Ons Voorgeslacht'

Heb jij onvervalste Hollandse wortels? Breng dan een bezoek aan de stand van Ons Voorgeslacht, de toonaangevende vereniging van mensen die onderzoek doen naar families in het Hollandse. Naast een maandblad met artikelen van leden, biedt ze ook toegang tot vele duizenden bronnen via HoGenDa, heeft ze een verenigingscentrum met zo’n 5000 boeken en tijdschriften, en organiseert ze activiteiten waarop gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten. In de stand zullen zowel HoGenDa als HoFoDa, een database met een grote hoeveelheid foto's van originele bronnen gedemonstreerd worden.

DLM, Glazen Foyer

Indische Genealogische Vereniging (IGV)

Iedereen die een ontdekkingsreis wil maken in zijn of haar Indische familiegeschiedenis kan terecht bij de IGV. Als lid van de vereniging heb je toegang tot een schat aan digitale bronnen en artikelen. Leden helpen elkaar met onderzoek en er worden regelmatig workshops en lezingen georganiseerd.Geïnteresseerd? Kijk alvast even op de website

DLM, John Kraaykamp Foyer

Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde (KNGGW)

Eind 1882 kwamen in Den Haag negen heren bijeen die het voornemen hadden een gezelschap op te richten dat zich als doel stelde: de beoefening van de geslacht-, wapen- en zegelkunde. Inmiddels is het Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde (KNGGW) de langst bestaande genealogische en heraldische vereniging van ons land. Neem alvast een kijkje op hun website.

DLM, Glazen Foyer

Nederlandse Genealogische Vereniging

Hulp nodig bij je genealogisch onderzoek of stamboom? De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) werd in 1946 opgericht met het doel het genealogisch onderzoek te bevorderen. De vereniging biedt leden hulp bij het zoeken naar voorouders, het ordenen en bewaren van onderzoeksgegevens en documenten en het samenstellen van genealogische publicaties. Voor het verwerken, opslaan en uitvoeren van genealogische data biedt de NGV het computerprogramma GensDataPro aan. Bekijk alvast op hun website waar ze jou mee van dienst kunnen zijn. Ze zien je graag aan hun stand, waar ze je ook GensDataPro kunnen laten zien.

DLM, Spieghel Foyer

Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie (NKJG)

Iedereen die belangstelling heeft voor Nederlandse Joodse genealogie kan lid worden van de Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie (NKJG). Leden helpen elkaar bij het vinden van Joodse bronnen, het begrijpelijk maken van Hebreeuwse teksten en het uitwisselen van ervaringen over hun onderzoek en bevindingen. Wil je gebruikmaken van hun hulp? Stel je vragen dan bij hun stand.

DLM, Glazen Foyer

Netwerk Oorlogsbronnen

Ben je op zoek naar antwoorden op de vragen welke rol de Tweede Wereldoorlog heeft gespeeld in het leven van je voorouders? Breng dan een bezoek aan deze stand. Op de website van het Netwerk wordt het beschikbare oorlogserfgoed van meer dan 250 organisaties aan elkaar gekoppeld rondom gebeurtenissen, plaatsen, personen en thema’s. Nieuwsgierig geworden? Kijk hier

DLM, John Kraaykamp Foyer

Noord-Hollands Archief

Het Noord-Hollands Archief is het historisch informatiecentrum voor Noord-Holland en gemeenten in Kennemerland en Amstel- en Meerlanden. Vermoed je dat jouw voorouders banden met Noord-Holland hadden en ben je nieuwsgierig naar jouw familiegeschiedenis? Bij deze stand vertellen ze je graag hoe je je onderzoek kunt aanpakken.

DLM, Spieghel Foyer

Oldenburgische Gesellschaft für Familienkunde e.V. (OGF)

De Oldenburgische Gesellschaft für Familienkunde e.V. (OGF) werd opgericht in 1927 en kent dus een zeer lange geschiedenis op het gebied van genealogisch onderzoek. In dit geval in het kerngebied van het oude hertogdom Oldenburg. De vereniging publiceert uitgebreid materiaal voor genealogisch onderzoek zoals bronnen, hulpmiddelen en studies over genealogische onderwerpen, en ontwikkelt lokale familieboeken. Meer weten? Vraag het aan een medewerker in hun stand.

DLM, Glazen Foyer

Ons Amsterdam

Ben jij een echte Mokummer? Ga dan naar de stand van Ons Amsterdam, het tijdschrift dat al sinds 1949 de geschiedenis van Amsterdam in kaart brengt, met meeslepende verhalen en prachtig nostalgisch beeldmateriaal. Hoofdredacteur Koen Kleijn vertelt je graag en met veel passie over de geschiedenis van migratie en identiteit in Amsterdam.

DLM, John Kraaykamp Foyer

Servicedesk voor Familiearchieven

Het erven, beheren of ordenen van een archief is een mooie en bijzondere taak. Voor de een is het een hobby, voor de ander een missie. Het familiearchief is een onderdeel van de identiteit van een familie: bewaar en koester het. Wie daarbij ondersteuning nodig heeft kan terecht bij de Familiearchieven-servicedesk. Kom kijken in hun stand naar 'De Matria Cirkel', een nieuwe methode voor het weergeven van vrouwengenealogie en leer meer over familiearchieven en het vrouwelijke perspectief.

DLM, Diner Foyer

Stichting Aldfaer

Je hebt je stamboom uitgeplozen - en nu? Aldfaer is een gratis, krachtig, gebruikersvriendelijk en zeer uitgebreid Nederlandstalig Windows-programma voor het vastleggen van alle stamboomgegevens. Op één overzichtelijk scherm staan de belangrijkste gegevens van de persoon, inclusief de ouders, huwelijken, kinderen, broers en zusters, notities, leeftijd bij belangrijke familiegebeurtenissen en foto's. In de stand krijg je informatie over de huidige versie 10.1, en mogelijk een blik in de bètaversie 11.

DLM, Diner Foyer

Stichting Donorkind

Stichting Donorkind zet zich in om de belangen van donorkinderen te behartigen, en bewustwording te creëren over hun behoeften en rechten. Daarnaast brengt ze lotgenoten met elkaar in contact, bijvoorbeeld via geheime Facebook-groepen en fysieke en online ontmoetingsdagen. Wil je meer weten over hun activiteiten? Je vindt hun stand in de Diner Foyer.

DLM, Diner Foyer

Stichting Ellen de Bruijn-ter-Denge Memorial Fund

Stichting Ellen de Bruijn-ter Denge Memorial Fund verleent sinds haar oprichting in 1994 subsidies ten behoeve van Indisch genealogisch onderzoek. Het aantal mensen dat bewust Nederlands Oost-Indië heeft meegemaakt, wordt steeds kleiner. Het doen van genealogisch onderzoek naar de eigen Indische afkomst is verre van gemakkelijk, maar daardoor extra van waarde. Stel al je vragen aan de medewerkers in de stand.

DLM, John Kraaykamp Foyer

Stichting Geslachten Faber

De Faber Stichting werd opgericht in 1981 en heeft als voornaamste doel de saamhorigheid te bevorderen. Zij doet aan genealogisch onderzoek en onderhouden een database over de ca. 400 verschillende Faberfamilies. Desgewenst verstrekken zij informatie en publiceren verhalen van en over de Fabers in het Faber! Magazine.

DLM, Diner Foyer

Stichting Nederlands Genootschap voor Heraldiek (NGH)

Altijd al meer willen weten over familiewapens? Dan zit je goed bij de stand van het NGH, dat zich inzet voor het bevorderen van de uitoefening van de heraldiek. Dat doen zij onder meer door middel van het heraldisch tijdschrift Blazoen, het uitgeven van wapenbrieven aan geestelijken, corporaties en families, het vastleggen van bijbehorende wapenregisters, de organisatie van de jaarlijkse Heraldische dag en het vormen van een collectie op de website.

DLM, Glazen Foyer

Stichting Schu-y-i-ij-t

Stichting Schu-y-i-ij-t verzamelt gegevens, feiten, verhalen en beelden uit het heden en verleden om uiteindelijk de geschiedenis van alle geslachten met de naam Schuyt, Schuit of Schuijt en/of namen waarin dit voorkomt, vast te leggen. Tevens zet zij zich in om het leggen van contacten en het onderhouden van netwerken tussen personen met deze namen te bevorderen. Benieuwd? Bekijk alvast de website.

DLM, Diner Foyer

Stichting voor Surinaamse Genealogie (SSG)

Wil je je verdiepen in Surinaamse familiegeschiedenis? Dan kun je terecht bij de stand van de Stichting voor Surinaamse Genealogie (SSG). De stichting verenigt ruim 460 donateurs/familieonderzoekers en helpt hen Surinaamse familiegeschiedenissen te onderzoeken. Onder andere door het vergemakkelijken van onderlinge uitwisseling van kennis en gegevens, het organiseren van lezingen, workshops en Konmakandra en het toegankelijk maken van genealogische bronnen. Bekijk alvast de website!

DLM, John Kraaykamp Foyer

Uitgeverij Schenkers

Angelo Schenkers, zoon van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder, stopte met zijn juridische carrière en deed 5 jaar onderzoek naar het verzwegen verhaal van zijn overgrootouders en zijn Amsterdamse familie. Hij schreef het boek Voor altijd op de vlucht. NRC Handelsblad beschreef het als een ‘rauw beeld van een helletocht in arm Amsterdam’. Benieuwd? Angelo vertelt je er graag meer over bij zijn stand. Je kunt ook alvast een kijkje nemen op zijn website .

Verein für Computergenealogie e.V.

Wil je niet bij de zuiderburen, maar bij de oosterburen verder zoeken naar je voorouders, ga dan eens naar de stand van de vereniging achter GenWiki, de uitgebreide Duitse genealogische database. Meer informatie vind je op hun algemene website

DLM, Diner Foyer

Vereniging Veluwse Geslachten

De Vereniging Veluwse Geslachten staat voor stamboomonderzoek op de Veluwe, het transcriberen van doop-, trouw-, lidmaten- en begraafboeken van Veluwse plaatsen, het nader toegankelijk maken van andere bronnen, het contact leggen en houden met andere onderzoekers en het uitwisselen van genealogische gegevens. Ben jij ook op zoek naar je Veluwse voorouders? Neem een kijkje op hun website en breng een bezoek aan hun stand! 

DLM, DIner Foyer

Werkgroep Genealogisch Onderzoek Duitsland

Heb jij Duitse of Duitstalige voorouders? De Werkgroep Genealogisch Onderzoek Duitsland geeft antwoord op je vragen, biedt hulp bij het ontcijferen van oud Duits schrift en geeft lezingen over verschillende onderwerpen. In hun stand vertellen ze je er graag meer over.

DLM, Diner Foyer

Westdeutsche Gesellschaft für Familienkunde, Aachen Group

De Westdeutsche Gesselschaft für Familienkunde werd in 1913 in Keulen opgericht en is vandaag de dag de grootste regionale genealogische vereniging in Duitsland met meer dan 2.400 leden. Het doel van de vereniging is de bevordering van wetenschap en onderzoek in genealogische en familiehistorische termen. Meer weten? Neem een kijkje in hun stand en bezoek alvast hun website.

DLM, Diner Foyer

Westfries Archief

Wil je meer weten over jouw Westfriese voorouders? Het Westfries Archief is hét historische informatiecentrum voor (oostelijk) West-Friesland. De collectie omvat archieven, beeld- en geluidsmateriaal en een grote bibliotheek. Meer weten? Bezoek hun stand!

DLM, Spieghel Foyer