CBG bronnen
Stadsarchief Amsterdam
Het Stadsarchief Amsterdam

Programma

Of je nu beginnend stamboomonderzoeker bent of ervaren genealoog - er is voor elk wat wils op Famillement 2022.

Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis organiseert de editie Famillement 2022 samen met het Stadsarchief Amsterdam. De exacte invulling van het programma houden we nog even geheim, maar het wordt in ieder geval weer een gevarieerde dag. Net als voorgaande jaren kan je gaan kijken en luisteren naar interviews en lezingen, workshops en rondleidingen volgen, of de informatiemarkt bezoeken.

Meet & greet & talk

Onderwerpen die tijdens het evenement aan bod komen, zijn onder andere ontwikkelingen op het gebied van DNA-onderzoek, regionale geschiedenis en migratie. Verder zullen er weer ‘meet & greet’-sessies met experts worden georganiseerd, en krijgen (amateur)genealogen in de vorm van GenTalks een podium om in korte presentaties hun onderzoekservaring en tips te delen.

Tentoonstellingen

Tijdens het evenement kan je een aantal tentoonstellingen bezoeken. Deze maken we later bekend. Bekijk ook de huidige tentoonstellingen in het Stadsarchief Amsterdam.

Extra

Alle programma-onderdelen vinden plaats ofwel in het Stadsarchief Amsterdam aan de Vijzelstraat, ofwel in het DeLaMar Theater in de Marnixstraat. Als leuk extra'tje vindt het vervoer tussen beide locaties plaats op een heuse Amsterdamse rondvaartboot.

Grootste familiehistorisch evenement van Nederland!

Werk in uitvoering

De komende maanden zullen we steeds nieuwe informatie bekendmaken. Houd deze site dus in de gaten voor het definitieve programma, namen van sprekers en andere wetenswaardigheden! Meld je ook aan voor de CBG-nieuwsbrief.